Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En bilförare misstänks för drograttfylleri, efter en poliskontroll i Gånghester.
Publicerad 15 januari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Det var vid 00.30-tiden på måndagen som en personbil stoppades och kontrollerades av polis i Gånghester. Det ska ha resulterat i att den manlige föraren blev misstänkt för drograttfylleri samt misstankar om ringa narkotikabrott mot en kvinnlig passagerare.

Annons

Sverige

En man som skottskadades i Rissne centrum i Sundbyberg, har avlidit.

Mannen, som hittades utomhus, fördes med ambulans till sjukhus med mycket allvarliga skador. Polisen meddelade senare att han avlidit och att anhöriga underrättats.

Flera personer i området larmade om att de hört skottlossning strax efter midnatt.

Ingen har gripits för skjutningen. Händelsen rubriceras som mord. (TT)

En man hittades med skärskador i Mölndal under söndagskvällen, rapporterar GT.

Larmet inkom vid 22-tiden och den skadade mannen fördes med ambulans till sjukhus. Det är oklart hur allvarligt skadad mannen är.

Polisen vet ännu inte vilken typ av vapen som använts. En misstänkt gärningsman är gripen. Händelsen rubriceras som grov misshandel. (TT)

Annons

Världen

En kraftig brand bröt på söndagen ut på en båt som körde människor ut till en kasinobåt nära staden New Port Richey i Florida i USA. Av de 50 personer som var ombord skadades 15, enligt CNN.

Kaptenen styrde närmare land efter att branden upptäckts, vilket troligen räddade liv, enligt myndigheterna. Passagerarna hoppade överbord och simmade in mot land. Branden startade troligen i motorrummet. (TT)

Vulkanen Mayon i Filippinerna kan få ett farligt utbrott inom de närmsta veckorna eller dagarna, varnar chefen för landets vulkan- och seismologicenter.

Den 2 462 meter höga vulkanen, omkring 33 mil sydväst om huvudstaden Manila, började i lördags spotta ur sig aska och över 3 000 människor i närområdet har lämnat sina hem. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons