Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Långa köer efter morgonolycka på riksväg 40. Ny skadegörelse mot klubbstuga samt rattfylleri i Borås.

Sjuhärad

Tidigt på tisdagsmorgonen kom larm om en singelolycka med personbil strax väster om Viared.

Men det visade sig vara så att två bilar krockat med ett lastbilsdäck. Det är långa köer från Borås mot Göteborg i morgontrafiken.

Sent på måndagskvällen ska en klubbstuga som tillhör Mariedals IK ha utsatts för skadegörelse. Igen. Polisen larmades strax före klockan 23 och uppger att en fönsterruta krossats.

– Jag tror att det är tredje natten på rad som det är skadegörelse, inbrott eller liknande saker där, säger Kristian Boo, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Ingen person är misstänkt.

En man i 40-årsåldern ska ha haft drygt en promille alkohol i blodet när han körde bil på Trandared under natten till tisdagen. Det var strax före klockan 02 som mannen stoppades av polis.

Nu misstänks han för grovt rattfylleri. Gränsen för det är 1,0 promille.

Sverige

Räddningstjänsten larmades om en brand i en byggnad i Tormestorp i Hässleholms kommun sent på måndagskvällen. En man hittades avliden i huset.

Räddningstjänsten åkte till villan som brann kraftigt och startade rökdykning. Polis och ambulans skickades också till platsen.

Vid midnatt hittades en man som bor i huset avliden, enligt polisen. Räddningstjänsten uppgav då att det fortfarande brann och att villan är så gott som förstörd. Vid 03.30-tiden påbörjades eftersläckning.

Platsen har spärrats av för en teknisk undersökning.

Världen

Nordkorea kommer att delta i vinter-OS i sydkoreanska Pyeongchang i februari. Beskedet lämnades efter ett möte länderna emellan i morse, svensk tid.

En talesperson för Sydkorea uppger att förhoppningen är att länderna ska marschera in sida vid sida under spelens invigning.

Spekulationerna kring att Nordkorea skulle delta tog rejäl fart efter diktator Kim Jong-Uns nyårstal, där han deklarerade att han avsåg att skicka en delegation till Pyeongchang. På tisdagen bekräftades planerna. Och förutom aktiva tänker Nordkorea också skicka en hejarklack. (TT)

Tre miljoner Singaporedollar har beslagtagits och 17 personer gripits efter en misstänkt oljestöld från Shells största raffinaderi.

Männen greps på söndagen, efter att företaget anmält att det blivit bestulet på olja. Hur stora mängder det rör sig om har inte kommunicerats.

Flera Shell-anställda finns bland de misstänkta. Tre miljoner Singaporedollar motsvarar knappt 19 miljoner kronor. (TT)

En åklagare i Frankrike har inlett en utredning om Apple gjort sig skyldigt till att medvetet ha förkortat livslängden för äldre telefonmodeller. Detta sedan en konsumentorganisation anmält den amerikanska it-jätten efter avslöjandet att vissa Iphone-telefoner blivit långsammare i samband med systemuppdateringar. (TT)