Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Man till sjukhus efter misstänkt knivskärning i Borås. Drograttfylleri på riksväg 40.
Publicerad 21 december 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Polisen utreder grov misshandel efter en misstänkt knivskärning på Hässleholmen sent på onsdagskvällen. Det var strax före midnatt som polisen larmades.

Annons

– Det ska ha använts en kniv, säger Emma Thornadtsson, stationsbefäl vid Boråspolisen.

En man har förts till sjukhus. Han är född på 1990-talet.

Vid klockan 05 har polisen ingen misstänkt eller gripen.

Och vid 04-tiden stoppade polis en bil på riksväg 40 i höjd med Boråstorpet.

Föraren misstänks för drograttfylleri medan passageraren misstänks för ringa narkotikabrott (eget bruk). Båda är män födda på 1990-talet.

Sverige

Nationella bombskyddet skickades till Stora Högestensgatan i Limhamn i Malmö efter att ett misstänkt föremål hittats. Senare på natten till torsdagen kunde föremålet säkras.

Det var vid klockan 21.35 på onsdagskvällen som polis åkte till platsen och spärrade av området i väntan på att föremålet skulle bedömas. Efter ytterligare avspärrningar ska trafiken ha påverkats, Annetorpsleden stängdes till exempel av.

Föremålet ska ha hittats vid en parkeringsplats i ett bostadsområde, uppger polisen.

Vid klockan 00.27 meddelar polisen på sin sajt att bomskyddet har kommit till platsen och startat arbetet med föremålet.

Annons

En dryg timme senare uppger polisen att föremålet har säkrats varpå de yttre avspärrningarna hävts. Den inre avspärrningen kommer däremot att vara kvar tills den tekniska undersökningen är färdig.

Polisen arbetar med brottsrubriceringen allmänfarlig ödeläggelse.

Världen

Ännu en nordkoreansk soldat har flytt över gränsen till Sydkorea, den fjärde i år. Sydkoreansk militär sköt varningsskott mot nordkoreansk militär som letade efter avhopparen.

Vid flykttillfället avfyrades inga skott, men senare sköt sydkoreansk militär omkring 20 varningsskott mot nordkoreansk militär som sökte efter avhopparen.

Det är bara en månad sedan en nordkoreansk soldat skottskadades under en dramatisk flykt. 24-årige Oh Chong-Song körde fram till gränsen och sprang sedan under beskjutning över till andra sidan. Bilder visar hur den svårt sårade mannen släpades i säkerhet av två sydkoreanska soldater. (TT)

Den stora skogsbranden i Kalifornien, kallad Thomas, är till 60 procent under kontroll.

Svagare vindar under början av veckan har underlättat släckningsarbetet i den torra vegetationen, men vindstyrkan väntas tillta igen.

Skogsbranden bedöms vara den andra största i den amerikanska delstaten sedan 1932, slagen i storlek enbart av en brand 2003. "Thomas" har härjat i ett område som är nästan lika stort som staden Los Angeles. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons