Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Man anhållen misstänkt för mordbrand. Strömavbrott i Mark och Tranemo.

Sjuhärad

Räddningstjänsten ryckte ut till ett boende i Hössna i Ulricehamns kommun sent på tisdagskvällen efter att det kommit rök från en garderob i en lägenhet. Polisen misstänker mordbrand och en man hämtades till förhör.

SOS Alarm fick uppgift om branden klockan 23.14.

– Det har varit en brand begränsad till ett utrymme där. En fullt utvecklad brand, men det är släckt och vi håller på att ventilera utrymmet där, säger Björn Christoffersson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund, klockan 23.45.

Ingen person ska ha skadats fysiskt, enligt honom.

Polis larmades också till platsen. En teknisk undersökning skulle göras på platsen för att fastställa hur det börjat brinna.

Mannen, som är medelålders, anhölls senare under natten.

Cirka 630 av Vattenfalls kunder i Marks kommun uppgavs vara utan ström på natten till onsdagen.

Tidigt på morgonen kom strömmen tillbaka. Men då blev hushåll i Tranemo kommun utan istället.

Vid klockan 06.15 uppges 120 hushåll fortfarande vara utan ström.

Sverige

En man har attackerats med kniv på ett asylboende i Grums. En man i 20-årsåldern har gripits, misstänkt för försök till grov misshandel.

– Målsäganden har lättare knivskador. Men man tror att han har försökt att göra mer skada och därför är det grovt, säger Per Vikman, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen, till Värmlands Folkblad.

Larmet kom strax före klockan 01. Den skadade är förd till sjukhus. (TT)

Världen

Demokraten Doug Jones segrar över kontroversielle republikanen Roy Moore i Alabamas val till USA:s senat.

– Det är en stor chock. Alabama är en av de mest republikanska delstaterna i landet, säger statsvetaren Chris Galdieri.

Moore har dock ännu inte erkänt sig besegrad. (TT)

Fem personer har omkommit i en brand i Kinas huvudstad Peking, uppger landets regering.

Branden orsakades enligt räddningstjänsten av en elcykel. Ytterligare åtta personer skadades och fördes till sjukhus utan livshotande skador.

I november inledde staden en 40 dagar lång specialinsats inriktad på brandsäkerhet och byggnadssäkerhet, efter att 19 personer omkommit i en lägenhetsbrand. Nästan alla var migranter. (TT)

Ett skalv med magnituden 5,9 inträffade vid lunchtid i den iranska provinsen Kerman, rapporterar landets seismologiska myndighet. Endast mindre skador har rapporterats efter skalvet, där 18 människor skadades i byarna Hejdak och Ravar.

Äldre byggnader i sex byar skadades av skalvet, som hade sitt centrum drygt 5 mil norr om provinsens huvudstad Kerman, som har mer än en halv miljon invånare.

Senare under dagen rapporterades tiotals andra skalv i regionen. Ett av dem var större med magnituden 6,0 på tio kilometers djup i samma område. Det drabbade ett område runt 6,5 mil från Kernan. (TT)