Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Bilbrand i Mark. Inbrottsförsök i Borås.
Publicerad 30 november 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

En personbil brann vid Eriksdalsgatan i Skene på natten till torsdagen.

Annons

– Den var helt utbrunnen när vi kom fram. Vi gjorde ingen släckningsåtgärd, men vi lade ut absorptionsmedel för att sanera utrunnen olja från bilen, säger Christer Larsson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Strax före klockan 23 på onsdagskvällen ska en lägenhet på Distansgatan på Hässleholmen ha utsatts för ett inbrottsförsök.

– Målsäganden öppnar dörren. Då springer två personer från platsen, säger Peter Apelqvist, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Sverige

En kvinna i 18-årsåldern har förts med ambulans till sjukhus efter ett misstänkt dråpförsök i Enköping. Händelsen inträffade på en fotbollsplan i Rombergaområdet vid midnatt. Kvinnan skadades i ryggen av ett vasst föremål.

Skadorna är inte livshotande enligt rapport från ambulans och polis på plats, uppger polisen i region Mitt.

– Hon har blivit utsatt för ett grovt brott. Någon har använt ett vasst föremål för att skada henne, men hon ska inte ha fått livshotande skador, säger ett befäl vid polisens regionledningscentral till Enköpings-Posten.

Ingen har ännu gripits. (TT)

En bostad i en radhuslänga i Ekerö kommun utanför Stockholm totalförstördes i en brand, natten till torsdagen.

Flera stationer deltog i släckningsarbetet vilket tog hela natten och flera grannar fick evakueras till en närliggande samlingslokal, uppger SVT Nyheter Stockholm.

Annons

Inledningsvis förekom uppgifter om att två personer förts till sjukhus i samband med eldsvådan, men på morgonen uppgav räddningstjänsten att ingen skadats i branden. (TT)

Världen

Alltfler flygplan började lyfta från Bali en dag efter att öns internationella flygplats öppnades igen, och strandade turister har börjat lämna ön.

Flygplatsen hölls stängd från måndag morgon, men kunde öppna på onsdags eftermiddag, sedan aska och kraftig rök som stiger från vulkanen Agung ändrat riktning.

Hotet är inte över och den mindre internationella flygplatsen på grannön Lombok hålls stängd åtminstone fram till torsdagskvällen, lokal tid. (TT)

Den 34-årige serietjuven härjade på hotell i södra Indien. Och han verkar verkligen ha varit flitig. När han till slut greps hade mannen hunnit stjäla 120 tv-apparater inom loppet av fyra månader, enligt den indiska polisen.

Mannens specialitet var att checka in på budgethotell. När han sedan lämnade låg hotellrummets tv i hans resväska. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons