Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades

Polisen utreder söndagskvällens skottlossning i Herrljunga där en man i 30-årsåldern skadades. Men få nya uppgifter har framkommit under natten.

Sjuhärad

En man misstänks för drograttfylleri och grov olovlig körning i Borås under natten till måndagen.

Det var vid klockan 00.50 som mannen, som är i 30-årsåldern, stoppades av polis på Hässleholmen.

– Han fick medfölja för kroppsbesiktning, säger Magnus Söderqvist, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Mannen har kört vid flera tillfällen utan att vara behörig för det.

Sverige

En villa står i brand i Birsta i Sundsvall, skriver lokala medier.

– Det är en fullt utvecklad villabrand och huset är mer eller mindre övertänt. Det brann runt altanen och hade fått bra fäste i huset när vi kom till platsen, säger Lars Krantz på räddningstjänsten till TT.

Ingen person är skadad. De boende larmade själva, och hann ta sig ut. (TT)

Världen

Tio sjömän saknas och fem har skadats efter en krock mellan en amerikansk jagare och ett handelsfartyg öster om Singapore. Ett stort räddningspådrag pågår på platsen.

Jagaren USS John S McCain, med möjlighet att ta fjärrstyrda robotar ombord, skadades enligt de första uppgifterna vid aktern på babord (vänster) sida i olyckan, som inträffade då fartyget var på väg till ett rutinmässigt hamnbesök i Singapore.

Sök- och räddningspersonal har skickats till platsen. USS John S McCain kunde köra mot hamnen för egen maskin.

Det liberianskflaggade fartyget Alnic MC är ett 183 meter långt olje- eller kemikalietankfartyg. Det finns inga rapporter om att någon besättningsmedlem på tankern ska ha skadats. (TT)

Spansk polis fortsätter sökandet efter mannen som körde skåpbilen vid terrordådet i Barcelona i torsdags, där 13 personer dödades. Alltmer pekar mot att misstänkta har haft kopplingar till flera länder i Europa.

Insatser pågår i Katalonien och vid den franska gränsen, där polisen söker efter den misstänkte 22-åring som fortfarande är på fri fot. Han misstänks ha tagit sig över gränsen till Frankrike. (TT)

Foto: Bertil Ericson/TT, Johan Nilsson/TT