Annons
Nyheter

Här är nattens händelser

Nattens nyhetsrubriker lokalt, nationellt och internationellt.
Nyheter • Publicerad 25 mars 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Två personer uppges vara allvarligt skadade efter att deras motorcykel kört in i en vägg. Larmet om olyckan inkom från Göteborgsvägen i Bollebygd vid klockan 05.15.

Annons

– Det är en motorcykel som kört in i en husvägg. Två personer är skadade och det verkar vara allvarligt, säger Henrik Andersson vid räddningstjänsten.

Enligt polisen har båda körts till sjukhus med ambulans och skadeläget uppges vara allvarligt för åtminstone en av dem.

Misstankar om rattfylleri finns gällande motorcykelns förare.

Vid klockan 00.30 fick räddningstjänsten in ett larm om villabrand på Odengatan i Svenljunga. En styrka ryckte ut men väl på plats visade det sig inte handla om någon brand.

– Det var någon som hade tömt en pulversläckare på en fest. Det blir väldigt dammigt av de där så det hade aktiverat ett brandlarm, säger Henrik Andersson vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Vid klockan 03.30 blev tre personer misshandlade vid någon form av bråk på Stora torget i Borås.

Enligt polisen ska flera personer ha varit inblandade i bråket men exakt hur många är i nuläget oklart.

– Det är tre personer som har blivit slagna, varav två har fått uppsöka sjukvård. Men jag tror att det ska röra sig om lindriga skador, säger Joakim Börjesson, stationsbefäl vid polisen i Borås.

Ingen misstänkt har gripits i samband med händelsen.

Dessförinnan hade ytterligare två larm om bråk i Borås inkommit till polisen. Strax efter klockan 21 greps en man i 30-årsåldern misstänkt för misshandel efter att ha hamnat i bråk med andra gäster på Grand hotell, och vid 20-tiden fick polisen ett samtal från en inringare som sade att det var ett bråk vid Almåsgymnasiet.

Annons

Enligt uppgifterna från personen, som ska ha ringt på springande fot, var det även tal om att en person kunde ha blivit knivskuren.

Polisen åkte till platsen men hittade varken blodspår eller något annat som vittnade om ett bråk vid skolan.

– Vi anträffade ingenting, och det är ingen som har gett sig tillkänna, säger Joakim Börjesson, stationsbefäl vid polisen i Borås.

Det ska heller inte ha kommit in någon med knivskador till sjukhus.

Sverige

Två personer fick allvarliga skador i en frontalkrock på E4 söder om Jönköping strax efter klockan 21.

– Två personer är med ambulans förda till sjukhus. Den ena personen kunde kliva ur bilen utan någon hjälp men den andra var fastklämd, säger David Högberg, inre befäl på räddningstjänsten, till Jönköpings-Posten.

Polisens vakthavande befäl uppger för Sveriges Radio P4 Jönköping att personerna är allvarligt skadade, men läget beskrivs som stabilt. (TT)

En passagerarfärja förlorade sent på lördagskvällen strömmen och var på drift utanför Visby.

Färjan från Oskarshamn skulle ha varit framme i Visby klockan 23, men blev sen till destinationen på grund av ett kylvattenfel. När felet reparerats kunde färjan gå in till kaj som vanligt, meddelar Destination Gotland.

Annons

Passageraren Kalle Gardell sade under kvällen till Aftonbladet att det rådde lugn stämning ombord.

– Folk ligger och sover och kaptenen har ropat ut med jämna mellanrum att vi ska sitta och ta det lugnt. (TT)

Världen

Samir Mohamad Massoud tränade med sitt fotbollslag i den syriska huvudstaden Damaskus på lördagen när idrottsklubben där laget höll till attackerades med raketeld. Sju personer skadades i attacken och Samir Mohamad Massoud dödades. Han blev tolv år.

Den statliga syriska nyhetsbyrån Sana rapporterar att klubben som attackerades är belägen i närheten av den ryska ambassaden.

– De attackerade al-Fayhaas idrottscenter med granateld och dödade en pojke och skadade sju andra under deras träning, säger Mohsen Abbas, som är ledare för den syriska arméns fotbollslag.

Den döde pojken beskriver Mohsen Abbas som en mycket lovande ungdomsspelare.

Enligt statliga syriska medier var det rebeller från enklaven i östra Ghouta nära Syriens huvudstad Damaskus som låg bakom lördagens attack. (TT)

En amerikansk familj som hittades död i en lägenhet på turistorten Akumal i Mexiko, kvävdes till död av gas visar obduktionen, enligt myndigheterna.

Familjen, en mamma en pappa och två barn, hittades avlidna på fredagen. Det finns inga tecken på att det handlar om ett brott eller självmord, enligt ett uttalande från åklagarmyndigheten.

Experter undersöker nu gasledningarna i lägenheten. (TT)

Fredrik TanoSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons