Nyheter

Här är nattens händelser

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En natt utan några större polisiära händelser i Sjuhärad.

Sverige

 

Tre unga män i Älvsbyn åtalas för en grov misshandel med rasistiskt motiv, skriver Norrbottens-Kuriren. Offret, en man i 20-årsåldern, hade bjudit på fest när tre personer trängde sig in i bostaden i början av november.

Det ska bland annat ha skrikits rasistiska slagord under misshandeln. Åklagaren anser att de rasistiska motiven är försvårande.

På slagträt fanns ett mindre hakkors inristat. Två av gärningsmännen var maskerade och en filmade misshandeln. (TT)

 

Världen

Minst 23 människor har dödats i ett flyganfall i den syriska provinsen Deir Ezzor, enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

"Minst 23 civila, bland dem åtta barn och sex kvinnor, dödades på onsdagen före gryningen i flyganfall utförda av den USA-ledda koalitionen. Målet var en by som kontrolleras av IS på östra sidan av floden Eufrat", meddelar SOHR.

De avlidna gömde sig i ett hus, och ska alla ha tillhört samma släkt. (TT)

Ett förslag om hur USA:s statsapparat ska finansieras fram till i januari 2019 har lagts fram av representanthusets anslagsutskott.

Förslaget, som lades fram av republikanen Rodney Frelinghuysen, skulle helt och hållet finansiera nationella försvarsprogram för hela 2018. Även pengar för ett program för barns sjukförsäkringar ingår.

Kongressen måste ha godkänt en budget den 23 december för att förhindra att delar av statsapparaten måste stängas.(TT)