Nyheter

Här är nattens händelser

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Fem personer misstänks för narkotikabrott, sedan polis slagit till mot någon form av företagsfest i Borås.

En man greps för misshandel av en kvinna i Viskafors

Det var vid 00.30-tiden som polisen utförde ett tillslag mot en adress i Borås. Bakgrunden ska ha varit ett tips om narkotikahantering.

 

Strax före klockan 01 ska polis ha kallats ut till Viskafors, sedan en kvinna ska ha blivit misshandlad. En misstänkt man ska ha gripits.

 

Två singelolyckor inträffade i Sjuhärad under natten, men det finns inga rapporter om personskador.

Den första inträffade utanför Tranemo på väg 27, strax efter kl 01. En halvtimme senare kom ett larm om en personbil som kört in i mitträcket på riksväg 40 utanför Rångedala.

 

Sverige

Tre personer har blivit knivskurna vid ett bråk utomhus i centrala Stockholm. Ett tiotal personer var inblandade i bråket, har framkommit efter vittnesförhör.

De knivskurna var kontaktbara när de fördes med ambulans till sjukhus och kommer att förhöras, uppger polisen. Det är fortfarande oklart vad som ligger bakom. Ingen har gripits.

– Förundersökning om försök till mord är inledd, säger Nicklas Mattsson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen. (TT)

Antalet skolor som krävs på skadestånd för att inte ha gjort tillräckligt när elever mobbats ökar. Barn- och elevombudet har hittills i år utkrävt runt 80 skadestånd, mot knappt 60 under hela förra året, rapporterar SR Ekot.

Samtidigt tecknar fler kommuner en tilläggsförsäkring för att få ersättning i samband med krav på skadestånd.

Barn- och elevombudet Caroline Dyrefors Grufman tycker att pengarna borde läggas på förebyggande arbete i stället. (TT)

 

Världen

Sju människor har hittats döda i ett hamnområde i Rio de Janeiro i Brasilien. De ska ha dödats i en sammandrabbning mellan olika knarklangare.

Polisen har gripit 13 människor i en stor insats i området Complexo do Caju i mångmiljonstaden, misstänkta för att ha varit inblandade i skjutningen. Utredningen får visa vem som sköt på vem, säger polisen.

Ett stort antal vapen, handgranater och ammunition har beslagtagits. (TT)

Vicechefen för iranska revolutionsgardet varnar Europa för att räckvidden för iranska robotar kan utökas till över 200 mil om landet hotas, rapporterar nyhetsbyrån Fars.

Att Iran har hållit nere räckvidden handlar inte om bristande teknik utan om strategi, enligt brigadgeneral Hossein Salami.

– Än så länge har vi inte känt att Europa är ett hot, så därför har vi inte utökat räckvidden. Men om Europa blir ett hot, så kan vi göra det, säger han. (TT)