Nyheter

Här är nattens händelser

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Nattens huvudrubriker: Lokalt och i omvärlden.

Sjuhärad

En civil väktare ingrep när en man snattade på Ica Maxi i Borås på söndagskvällen.

Mannen blev då aggressiv och utdelade knytnävslag i ansiktet på väktaren.

Mannen, som är i 25-årsåldern, greps och anhölls senare.

Han misstänks för snatteri och för våld mot tjänsteman.

 

I övrigt rapporterar polisen om en mycket lugn natt i hela Sjuhäradsområdet.

 

Sverige

En man fördes under kvällen till sjukhus efter att han skurits i huvudet i centrala Göteborg, skriver GT.

– Jag vet inte hur allvarligt skadad han är. Men jag fick uppfattningen att det inte var livshotande, säger Göran Andersson, vakthavande befäl vid polisen i Göteborg, till tidningen.

Först kom det uppgifter om att mannen skurits med en kniv men sedan visade det sig att ett avslaget paraply hade använts. Paraplyet har tagits i beslag. Ingen misstänkt gärningsman har gripits. (TT)

 

Två explosioner skadade portar till bostadshus i Malmö sent på söndagen.

Den första smällen hördes vid 22-tiden i centrala Malmö och flera boende i området ringde in och larmade. Polisens tekniker som undersökte platsen kunde konstatera att det rörde sig om så kallade bangers, en sorts knallskott.

En och en halv timme senare small det i ett bostadsområde på Persborg dit det nationella bombskyddet kallades.

Den tekniska undersökningen visade att skadorna på en entrédörr till ett flerfamiljshus även i det här fallet orsakats av en kraftigare fyrverkeripjäs.

Det finns inga rapporter om att någon skadats i explosionerna.

Polisen har ännu ingen misstänkt gripen i något av fallen. (TT)

 

Världen

En 17-årig pojke har attackerat och skadat flera personer med en yxa i nordöstra Schweiz. Pojken, som är lettisk medborgare, har gripits.

Pojken attackerade först människor på ett torg och flydde sedan med en stulen bil, som sedan var inblandad i en olycka. Därefter fortsatte 17-åringen till fots mot en affär vid en bensinstation där han attackerade fler personer. Det hela skedde vid 20-tiden i byn Flums med omkring 5 000 invånare.

Hur många som har skadats och hur allvarligt är oklart. Tonåringen skadades under gripandet av poliser med skjutvapen. Motivet är oklart, men det finns inga misstankar om terrorism. (TT)

 

I nordöstra Nigeria har människor dödats och skadats sedan tre självmordsbombare utlöst sprängladdningar i staden Maiduguri.

Först detonerade en kvinna sitt bombbälte framför en restaurang och 13 människor dödades. Ytterligare fem personer skadades.

Två andra kvinnor gjorde sedan samma sak i en andra attack, som ledde till att över tio människor skadades.

I området finns ett läger för människor som flytt undan terrorgruppen Boko Haram.

Attacken är den dödligaste på en månad. Boko Harams skräckvälde i regionen, där över 20 000 människor har dödats, har gått in på nionde året. Militären har gått ut med att gruppen pressats tillbaka, men dödandet har fortsatt. (TT)

 

Sarah Williams fiskade från sin kajak nära Normanville i södra Australien när en vithaj gick till attack. Hon kastades upp i luften och skrek efter hjälp, berättar 15-åringens pappa.

– Det där hjärtskärande skriket, som inte bara jag utan också min son och äldsta dotter fick höra, det är svårt att beskriva. Den var på väg att äta upp henne, säger han till tv-kanalen ABC.

Hajen simmade runt kajaken och attackerade den flera gånger medan pappan undsatte sin dotter med en motorbåt. Vithajen, omkring 4,5 meter lång, följde efter båten i tio minuter. Flickan klarade sig undan hajattacken på söndagen med småsår och blåmärken. (TT)