Annons
Nyheter

Här är nattens händelser

Nattens huvudrubriker: Lokalt och i omvärlden.
Publicerad 21 oktober 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Vid 23.30-tiden inträffade singelolycka i Kinna då en personbil krockade med ett träd.

Annons

Fyra personer färdades i bilen. Två av dem ska ha skadats, men enligt polis och räddningstjänst rörde det sig inte om några allvarligare skador.

Olyckan tros ha orsakats av att bilen fått vattenplaning.

Vid 03.45 upptäcktes en bil som stod ute i terrängen vid sidan av riksväg 40 mellan Borås och Bollebygd.

Enligt polisen är det oklart när olyckan har skett.

– Den har inte kommit till vår kännedom tidigare. Den kan ha skett nyss, men det kan också ha varit tidigare, säger Magnus Söderqvist, stationsbefäl vid polisen i Borås.

Under den tidiga morgonen fanns patruller på plats som sökte efter föraren.

– Vi är ute och letar i terrängen.

Strax efter 05 kom ett larm om en övertänd villa precis norr om Sjöbo i Borås.

Annons

– Den är totalt övertänd, säger Fredrik Iwansson vid räddningstjänsten.

Branden ska vara så pass kraftig att räddningstjänsten bevakar och låter huset brinna ner.

Det är oklart ifall huset är bebott, men enligt räddningstjänsten är det inte troligt att någon ska befinna sig i huset.

– Vi har inga indikationer på att någon ska vara kvar i huset, säger Fredrik Iwansson.

Annars har natten präglats av en hel del fylleri.

– Ja, det har varit lite mer fylla är normalt. VI har ett antal som sitter här, men i övrigt är det inget specifikt, säger Magnus Söderqvist.

Sverige

SOS larmades vid 22-tiden om att en båt låg upp och ner i sjön Lobblet i Arvidsjaurs kommun och att två män hamnat i vattnet.

Annons

En av männen var medvetslös men vid liv när han transporterades till sjukhus.

– En av de som hamnade i vattnet kravlade sig upp på den upp- och nervända båten och ringde SOS. Sedan låg han kvar uppe på båten och den andre mannen låg i vattnet och tog sig inte upp, säger Henrik Vernerlund, vakthavande befäl vid polisen i Norrbotten, till TT.

Polis, sjöräddningen, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen. Det tog ungefär en timme innan hjälpen var framme.

– Vi fick inte upp några helikoptrar då sjöräddningen inte kunde lyfta på grund av vädret, säger Vernerlund.

Mannen som låg i vattnet fördes medvetslös i land och vidare till sjukhus i ambulans. Skadeläget är oklart men han var enligt Vernerlund vid liv när han fördes från platsen.

Mannen som tagit sig upp på båten var vid medvetande men nedkyld och fördes i land. Båda männen är i 50-årsåldern.

– Det finns inga misstankar om brott, det är väl en olycka som har hänt. Jag vet inget om omständigheterna. Det har kommit lite snö och är minusgrader i området. (TT)

En person har fått allvarliga skador efter att ha huggits med ett stickvapen utomhus i centrala Hallstahammar. Personen, vars skador inte bedöms som livshotande, fördes till sjukhus med ambulans.

Polisen har spärrat av brottsplatsen och inlett en utredning om mordförsök.

Annons

Ett vapen som troligen kan knytas till brottet har hittats i området

Fyra unga män greps en halvtimme efter larmet, sedan polisen stoppat dem och gjort en del fynd som visade att de kunde vara inblandade i händelsen.

Åklagare kommer under morgonen att ta ställning till om männen ska anhållas.

Många människor blev vittne till händelsen och har förhörts av polisen. (TT)

En person har förts medvetslös till sjukhus efter en singelolycka vid Sveaplan i centrala Stockholm, skriver Expressen. Tre personer färdades i bilen när olyckan inträffade.

SOS larmades strax efter klockan ett. Vad som har orsakat olyckan är fortfarande oklart. (TT)

Världen

Tre män har gripits, misstänkta för en skottlossning efter det tal som den högerextreme ideologen Richard Spencer höll vid University of Florida i torsdags.

Annons

En dryg timme efter att talet tagit slut stannade tre av Spencers anhängare sin bil vid en grupp antirasistdemonstranter vid en busshållplats, enligt polisen.

De ska där ha hotat demonstranterna med nazisthälsningar och ramsor. Sedan avlossade en av dem ett skott som träffade en byggnad. (TT)

Den mexikanska staden Ixtlahuacáns borgmästare Crispín Gutiérrez Moreno har dödats i en attack i delstaten Colima på fredagen. Han sköts när han körde på motorvägen.

Tiotals mexikanska borgmästare har mördats de senaste åren, ofta av drogkarteller eller korrupta poliser.

I delstaten Michoacán sköts staden Coalcománs borgmästare José Misael González samma dag. Hans tillstånd beskrivs som stabilt, men en av hans livvakter är allvarligt skadad. (TT)

Per LidholmSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons