Annons
Nyheter

Här är nattens händelser

Nattens huvudrubriker: Lokalt och i omvärlden.
Publicerad 19 oktober 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

En kvinna stoppades sent på onsdagskvällen i en bil på Lars Kaggsgatan i Borås.

Annons

Hon misstänks ha kört drogpåverkad och fick följa med till polisstationen för vidare provtagning.

Utöver det uppger polisen att natten varit mycket lugn.

Sverige

En man har blivit knivhuggen i överkroppen i centrala Uppsala, skriver Upsala Nya Tidning.

– Det är en man född 90 som är knivhuggen i övre delen av kroppen, säger Johan Sohlberg, RLC-befäl vid polisregion Mitt, till TT.

Mannen är förd med ambulans till sjukhus, men skadeläget är oklart. En utredning är inledd om försök till mord alternativt dråp. Ingen misstänkt gärningsman är gripen efter knivdådet, som skedde vid midnatt. (TT)

Räddningstjänsten i Norrköping har under natten försökt få kontroll över en brand på en förskola. Branden bröt ut vid midnatt och tidigt på morgonen fanns fortfarande ingen prognos kring när den kan vara släckt, enligt inre befäl Anders Finn.

– Vi håller elden i schack och satsar på att försöka rädda sextio procent av byggnaden. Vi försöker ta nya tag med fler resurser under morgonen, säger han.

Annons

Delar av byggnaden är redan förstörd. Branden härjar uppe på förskolans vind.

– Vi kämpar på taket med ett byggmaterial som är svårsläckt. Det är hårt arbete med att såga i plåt för att komma in under materialet, säger han.

Ingen person har skadats. Det är oklart varför det började brinna. (TT)

Världen

En 37-årig man har gripits misstänkt för att ha skjutit tre människor till döds och skadat tre under onsdagen.

Mannen misstänks för att först ha skjutit fem personer vid ett företag i Edgewood i delstaten Maryland på morgonen. Tre av dem avled och två har allvarliga skador.

Sedan skottskadades ännu en person under förmiddagen, i grannstaten Delaware. Offret kände till skytten och kunde identifiera honom efter händelsen. (TT)

Den kanadensiska provinsregeringen i Québec har beslutat att invånarna inte ska tillåtas täcka sina ansikten när de är i kontakt med myndigheter. Även offentligt anställda kommer att omfattas av bestämmelsen.

Annons

Lagen som träder i kraft den 1 juli 2018 specificerar inte vilka typer av ansiktsbeklädning som avses. Men rättighetsorganisationer har kritiserat lagen för att den kommer att slå mot vissa muslimska kvinnor, och debatten har kommit att handla om plagget niqab som täcker hela ansiktet bortsett från ögonen.

– Vi säger bara att av skäl som hänger ihop med kommunikation, identifiering och säkerhet bör offentlig service erbjudas och tas emot med ansiktet synligt, säger Québecs premiärminister Philippe Couillard.

De som omfattas av lagen kommer att inkludera bland annat lärare, poliser, sjukhuspersonal, och förskolepedagoger.

Tidigare har länder som Frankrike, Belgien, Nederländerna, Bulgarien och den tyska delstaten Bayern infört restriktioner för heltäckande ansiktsbeklädnad på offentliga platser. (TT)

Per LidholmSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons