Nyheter

Här är nattens händelser

Nyheter Artikeln publicerades

Nattens huvudrubriker: Lokalt och i omvärlden.

Sjuhärad

Strax innan midnatt skulle polisen stoppa en bil utanför Bollebygd. Men föraren vägrade stanna och drog iväg.

– Det blev en biljakt som tog stopp i ett villaområde. Två personer sprang från bilen, men fångades in ganska omgående, säger Robert Cleverup, stationsbefäl vid Boråspolisen.

De två personer som försökte fly var en man och en kvinna i åldrarna 35-40 år. Båda är kända av polisen sedan tidigare.

De togs in för provtagning och förhör, men släppte senare.

Föraren misstänks för drograttfylleri, grov olovlig körning och för att ej ha stannat på polismans tecken.

Passageraren misstänks för narkotikabruk och innehav.

I övrigt rapporterar polisen om en mycket lugn natt i Sjuhärad.

Sverige

Totalt har fem personer gripits efter ett storbråk i centrala Norrköping. Samtliga är män, både över och under 18 år. Aktuella brottsrubriceringar är försök till mord och grov misshandel, enligt polisen i Östergötland.

Vad som utlöst bråket eller hur många som varit inblandade är fortfarande oklart. Det har även varit bråk på flera olika platser. Flera personer har förts till sjukhus med "olika skadelägen". Några av dem är fortsatt kvar på sjukhus. Någon form av tillhyggen har använts.

– Vi har gjort en del beslag, men vad de består av vill jag inte gå in på.

Enligt en bulletin från Region Östergötland har två män behandlats på sjukhuset för knivskador. En är i 17-årsåldern och en i 30-årsåldern och båda var lindrigt skadade. Mannen i 30-årsåldern kommer att stanna kvar över natten för observation, skriver Norrköpings Tidningar.

Larmet om bråket kom in till polisen strax efter 18 på söndagskvällen. Polisen hade upp till åtta polispatruller som arbetade med ärendet. (TT)

Tre personer har gripits i Norrköpingsområdet, misstänkta för människorov och försökt till grov utpressning.

– Jag kan inte gå in på händelseförlopp men det är målsägande själv som har larmat polisen, säger Anneli Johnsson Hammo, vakthavande befäl vid polisregion Öst.

Polisen fick larmet strax före klockan 19, men gripandet gjordes senare under söndagskvällen. Förhör pågår och ärenderubriceringen kan komma att ändras.

De inblandade är män i 20-årsåldern. (TT)

En minibuss med släp har kört in i ett snödrev och av väg 84 nära Tänndalen i Härjedalen, bara kilometer från den norska gränsen.

En person är skadad, men på grund av snöovädret har inte helikoptrar kunnat skickas ut som tänkt, skriver Aftonbladet.

Tre personer fanns i den norskregistrerade minibussen och en av dem, en kvinna, skadades. Räddningshelikopter kunde inte komma iväg till platsen, varken från Norge eller Sverige. Den skadade fick i stället vård vid olycksplatsen av ambulanspersonal.

Skadeläget för kvinnan är oklart, men hon ska ha varit vid medvetande. Enligt Trafikverket är det fläckvis packad snö och lössnö på vägen.

Larmet om olyckan inkom till SOS Alarm strax före klockan 01.30. (TT)

Världen

En obemannad raket som skickades till den internationella rymdstationen ISS i slutet av februari har nu landat i Stilla havet, meddelar rymdföretag Space X.

Raketens uppdrag, som var att föra drygt 2,2 ton mat och utrustning till den sex astronauter starka besättningen, har nu slutförts.

Innan den återvände till jorden lastades farkosten, som varit dockat vid ISS i nästan en månad, med gammal utrustning, avfall och ett stort antal forskningsprover. (TT)

En mexikansk journalist, Ricardo Monlui Cabrera, sköts till döds när han lämnade en restaurang tillsammans med sin fru och sin son i staten Veracruz i östra Mexiko.

Cabrera skrev bland annat om politik och sockerrörsindustrin i en lokaltidning.

Enligt Reportrar utan gränser är Mexiko det farligaste landet i Latinamerika för journalister. Sammanlagt har 99 journalister mördats i landet mellan åren 2000 och 2016, varav 19 i Veracruz. (TT)

En australisk fiskare har troligen dödats av en stor krokodil, enligt polisen. Hans kropp drogs upp ur vattnet på måndagen söder om Cairns i norra Australien.

Den 35-årige mannen anmäldes försvunnen på söndagskvällen sedan han inte kommit hem från en fisketur och hans båt hittats tom.

– Utredningen pekar på att mannen har tagits av en krokodil, säger en talesperson för polisen i delstaten Queensland. Polisen misstänker att det handlar om en tre till fyra meter lång krokodil.

Djurvårdare letar nu efter krokodilen, som om den hittas ska flyttas från området. (TT)