Nyheter

Här är nattens händelser

Nyheter Artikeln publicerades

Nattens huvudrubriker: Lokalt och i omvärlden.

Sjuhärad

Vid 23-tiden kraschade en bilist på Norra Sjöbogatan i Borås in i flera parkerade bilar. Mannen greps och misstänks för grovt rattfylleri. Han ska ha klarat sig utan skador. Inga andra personer befann sig i någon av de påkörda bilarna.

Strax innan 04 åkte räddningstjänsten ut och släckte en brand i en papperskorg utanför ett flerfamiljshus på Alvestagatan i Borås. Branden var av mindre omfattning och inga personer skadades. Polisen misstänker att det rör sig om en anlagd brand och kommer att upprätta en anmälan om skadegörelse genom brand.

Fem personer har omhändertagits för fylleri under natten, men i övrigt har polisen ingenting att rapportera.

Sverige

En man i 25-årsåldern har blivit skjuten i båda benen i Enköping.

Polisen rubricerar händelsen under lördagskvällen som mord- alternativt dråpförsök.

Eftersökningar har gjorts med både helikopter och hundar, men ingen har gripits. Polisen säger att det finns information som tyder på att det fanns flera personer på platsen, enligt SR P4 Uppland.

Mannen vårdas nu på Akademiska universitetssjukhuset i Uppsala. (TT)

En efterlyst man greps efter en polisjakt i Halland under lördagskvällen, rapporterar GT.

– Mannen sprang till skogs och kunde hittas, han hade klättrat upp i ett träd, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, till tidningen.

Polisjakten inleddes när en bilförare inte ville stanna vid en kontroll, i Kinnared i Hylte. En halvtimme senare tog den slut i Älvsered i Falkenbergs kommun, sedan föraren kommit till en återvändsgränd, dumpat bilen och sprungit in i skogen.

Mannen misstänks nu för bland annat rattfylleri alternativt drograttfylleri och grov vårdslöshet i trafik. Han var enligt polisen efterlyst och ska nu förhöras. (TT)

Världen

Nordkorea har testat en ny och kraftfullare robotmotor, skriver landets statliga nyhetsbyrå KCNA. Diktatorn Kim Jong-Un var närvarande vid testet.

KCNA hintade om att Nordkorea kommer att avfyra ännu en robot. "Världen kommer snart få se betydelsen av dagens seger", skriver den regimtrogna nyhetsbyrån.

Landet avfyrade i förra veckan robotar som landade i havet nära Japans kust. Det sades vara en övning för att attackera amerikanska baser i Japan. (TT)

En man dödades och sju människor skadades i en gasexplosion i Belgiens huvudstad Bryssel.

"I eftermiddags drabbades boende i två hus av en explosion, som följdes av en brand", säger stadens åklagare i ett uttalande.

Tre personer är svårt skadade, däribland en tvååring och en femtonåring. På kvällen hittades en man död i ett av husen. (TT)

Tyskland har höjt hotnivån för IT-attacker till "förhöjd beredskap", skriver tidningen Welt am Sonntag.

– Vi ser dagligen attacker mot myndigheters nätverk, säger Arne Schönbohm, chef för den tyska myndigheten för IT-säkerhet (BSI), till tidningen.

BSI har tillsammans med representanter för de tyska delstaterna och de politiska partierna diskuterat hur ett skydd mot nätattacker ska se ut. Personer ansvariga för valet i höst är också i nära kontakt med BSI, för att kunna reagera snabbt på eventuella attacker kopplade till valet.

Artikeln i Welt am Sonntag säger inget om hur många nivåer det finns, men tidningen skriver att hotnivån höjts efter uppgifterna om nätattacker vid valet i USA. (TT)