Nyheter

Här är nattens händelser

Nyheter Artikeln publicerades

Nattens huvudrubriker: Lokalt, nationellt och internationellt.

Sjuhärad

Vid 02.30-tiden fick en bil sladd och körde av vägen på riksväg 40 i höjd med Gullered, öster om Ulricehamn. Olyckan orsakade inga personskador, men bilen stod en stund trafikfarligt till längs vägen.

– Bilen blev skrot, säger Fredrik Zetterlund, inre befäl vid polisen i Borås.

I övrigt beskriver Zetterlund natten som mycket lugn.

– Det har varit lugnare än en vanlig fredagskväll. Det är någon enstaka som har blivit omhändertagen för berusning, men inga fall av misshandel vid krogar eller sådär, säger han.

Sverige

Flera personer fick föras till sjukhus efter en fallolycka i Kinnarps Arena i samband med SM-kvartsfinalen mellan HV71 och Skellefteå.

En man jublade så mycket vid gästernas mål i förlängningen att han föll ner flera läktarsektioner – rakt på ett annat sällskap, skriver jp.se.

Enligt vittnen ska mannen uppskattningsvis ha ramlat sex, sju sektioner och rakt in ett sällskap på tre personer, som också skadades.

Två av de tre som satt nedanför fick föras till sjukhus med ambulans. Även mannen som föll ska ha förts till sjukhus. (TT)

Räddningstjänsten har under natten sökt efter en person som befaras ha drunknat i Nossan i centrala Nossebro, rapporterar Nya Lidköpings-Tidningen. SOS larmades vid kvart i tolv av ett vittne som sett en person i vattnet.

Räddningstjänsten i Nossebro och Lidköping larmades till platsen, liksom ambulanser och en ambulanshelikopter. Även polisen var på plats. Men insatsen avslutades utan att någon person hittades.

Det har inte gått att konstatera om en person försvunnit i vattnet eller lyckats ta sig upp på egen hand, eller om vittnet misstagit sig. Vattnet på platsen är mycket strömt.

En man i Oskarshamn attackerades på fredagskvällen av två män som ristade mannen i halsen med något slags vasst föremål. De båda männen greps på plats och anhölls under natten, misstänkta för försök till mord, alternativt grov misshandel. Den skadade mannen lyckades själv ta sig till sjukhus och skadorna ska inte bedömas som livshotande.

Världen

Minst 61 människor har omkommit i en flygolycka i södra Ryssland, enligt myndigheter. De flesta av passagerarna ombord på planet ska vara ryska medborgare boende i området kring Rostov vid Don, uppger myndigheterna. Det kan ha funnits tre utländska medborgare ombord.

Passagerarplanet, en Boeing 737 som flygs av Fly Dubai, kraschade vid landning och fattat eld.

– En Boeing 737 kraschade när det kom in för landning. Det var 61 människor ombord. De är alla döda, säger en talesperson för de lokala myndigheterna till den ryska statliga nyhetsbyrån Tass. (TT)