Annons
Nyheter

Hanna Öberg får Jerringpriset

Hanna Öberg tilldelas Jerringpriset.
Publicerad 21 januari 2019 • Uppdaterad 22 januari 2019
Hanna Öberg vinner Jerringpriset. Bild från bragdguldet 2018.
Hanna Öberg vinner Jerringpriset. Bild från bragdguldet 2018.Foto: Lars Pehrson/SVD/TT

Svenska folket röstade fram skidskytten som vinnare av Radiosportens prestigefyllda pris för årets prestation 2018.

– Jag är nog mer nervös för det här än att stå och skjuta om ett OS-guld. Det här betyder jättemycket för mig. Att jag nu på något sätt kan förstå att jag kan beröra folk så som jag har blivit berörd av idrottsliga prestationer förut, det är så otroligt häftigt. Att kunna beröra folk är det finaste med idrotten. Jag vet inte vad jag ska säga, säger Hanna Öberg i sitt tacktal.

Inför Idrottsgalan var åtta idrottare nominerade till priset. Strax före galan stod det klart att Tre Kronor och Henrik Harlaut, freeskiing, inte hade fått tillräckligt med röster och senare föll även simmaren Sarah Sjöström, travkusken Björn Goop, rallycrossföraren Johan Kristoffersson och stavhopparen Armand Duplantis bort, och det stod då mellan Öberg och orienteraren Tove Alexandersson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons