Annons
Nyheter

Hagström trea i sin första VC-final

De svenska VM-åkarna saknades i världscupsprinten i italienska Cogne.
Men det blev svenskt på pallen ändå.
20-åriga Johanna Hagström imponerade stort när hon knep tredjeplatsen i sin första världscupfinal i karriären.
Skidor • Publicerad 16 februari 2019
Johanna Hagström tog sig till final i världscupsprinten i Cogne. Arkivbild.
Johanna Hagström tog sig till final i världscupsprinten i Cogne. Arkivbild.Foto: Pernilla Rudenwall

Både de svenska och de norska stjärnorna saknades när världscupsprinten avgjordes i Cogne. Men det saknades inte VM-åkare i startfältet – såväl ryska som amerikanska stjärnor fanns på plats.

Bland de blågula åkarna visade bland andra Johanna Hagström att hon är ett framtidsnamn. Hon var ensam bland de svenska damerna att ta sig till semifinal och väl där fortsatte 20-åringen att imponera. Hagström tog sig vidare till final på tid – hennes första final i sin andra världscuptävling i karriären.

Annons

Förra veckan skrällde hon med en semifinalplats i sitt första världscuplopp och i finalen i Cogne räckte det hela vägen till en tredjeplats bakom amerikanskan Jessica Diggins och Sandra Ringwald, Tyskland.

På herrsidan tog både Karl-Johan Westberg och Marcus Grate sig vidare till semifinal. Grate låg sist i semin men kunde – efter att tre åkare före ramlat – avancera och vinna heatet och bli ensam svensk herre i finalen.

Herrarnas final avgörs inom kort.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons