Nyheter

Hagström trea i sin första VC-final

Skidor Artikeln publicerades
Johanna Hagström tog sig till final i världscupsprinten i Cogne. Arkivbild.
Foto: Pernilla Rudenwall
Johanna Hagström tog sig till final i världscupsprinten i Cogne. Arkivbild.

De svenska VM-åkarna saknades i världscupsprinten i italienska Cogne.

Men det blev svenskt på pallen ändå.

20-åriga Johanna Hagström imponerade stort när hon knep tredjeplatsen i sin första världscupfinal i karriären.

Både de svenska och de norska stjärnorna saknades när världscupsprinten avgjordes i Cogne. Men det saknades inte VM-åkare i startfältet – såväl ryska som amerikanska stjärnor fanns på plats.

Bland de blågula åkarna visade bland andra Johanna Hagström att hon är ett framtidsnamn. Hon var ensam bland de svenska damerna att ta sig till semifinal och väl där fortsatte 20-åringen att imponera. Hagström tog sig vidare till final på tid – hennes första final i sin andra världscuptävling i karriären.

Förra veckan skrällde hon med en semifinalplats i sitt första världscuplopp och i finalen i Cogne räckte det hela vägen till en tredjeplats bakom amerikanskan Jessica Diggins och Sandra Ringwald, Tyskland.

På herrsidan tog både Karl-Johan Westberg och Marcus Grate sig vidare till semifinal. Grate låg sist i semin men kunde – efter att tre åkare före ramlat – avancera och vinna heatet och bli ensam svensk herre i finalen.

Herrarnas final avgörs inom kort.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.