Annons
Nyheter

Ung man knivhuggen – misstänkt anhållen

En man har gripits, misstänkt för en grov misshandel i centrala Herrljunga under natten till lördag.
– Det var bra arbete på platsen, vittnen som hjälpte till och poliser som la ihop ett och ett, säger Christer Fuxborg, polisen presstalesperson.
Herrljunga • Publicerad 28 september 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

En fest i Herrljunga under natten till lördag slutade med ett bråk där en man i 20-årsåldern fick föras till sjukhus med knivskador. Han fick föras till SÄS i Borås, men ska ha varit vaken och talbar när polis kom till platsen.

– Han fick stickskador på sidan och i buken, men även i skärskador, säger Fuxborg.

Annons

Bråket skedde omkring klockan 02.30 utanför en matbutik som ligger nära lägenheten där festen var. Flera personer blev vittnen till misshandeln.

– Det var behjälpliga vittnen, med uppgifter om bland annat en bil som personer ska ha lämnat platsen i.

Det som misstänks vara brottsplatsen spärrades av för teknisk undersökning, en hundpatrull sökte efter kniven. Flera enheter sökte efter den misstänkte gärningsmannen.

– Vid 05.13 möter en patrull den eftersökta bilen, med både förare och passagerare i. Signalement stämde, dessutom fanns det skador på en hand.

Bilen togs i beslag. En man i 20-årsåldern greps, han är misstänkt för grov misshandel. Han anhölls senare på morgonen.

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Jonas BörjessonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons