Nyheter

Gäng kapade och drev butik i över ett dygn

Malmö Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Ett par som driver en livsmedelsbutik i Malmö fick besök av gängmedlemmar som försökte pressa dem på pengar. I onsdags kom de tillbaka, slängde ut de anställda ur butiken – och drev den ett helt dygn.

Händelsen inträffade i onsdags, skriver Sydsvenskan:

– De gick in i butiken, och tog över den. Alltså, de slängde ut de som jobbade där och fortsatte att driva butiken och sälja varor. De kapade en livsmedelbutik, säger Mats Attin, stationsbefäl vid Malmöpolisen, till tidningen.

– Jag har varit här i Malmö länge, men aldrig varit med om något liknande.

Gänget kunde inte komma åt kassasystemet och tog därför betalt av de ovetande kunderna genom Swish eller kontanter. Den utkastade personalen vågade inte anmäla händelsen och det var först när ägarna nåddes av uppgifterna under torsdagen som polisen blev inkopplad. Fyra unga män greps.

– Vi har en del problem med brottsrubriceringarna. Förutom försök till grov utpressning så kör vi på grovt egenmäktigt förfarande. Sedan att man sålt varor som inte tillhör en, det kan vara en form av stöld. Det här är inget man går igenom på polishögskolan, säger Mats Attin till Sydsvenskan.