Annons
Nyheter

Fyra SD-kandidater skrev för nazistsajt

Fyra kandidater för Sverigedemokraterna har skrivit på nazistiska Nordiska motståndsrörelsens (NMR) hemsida Nordfront, visar en granskning av Aftonbladet.
Publicerad 7 september 2018
STOCKHOLM 2018-08-16
Jimmie Åkesson, partiledare Sverigedemokraterna, fotograferad inför riksdagsvalet 2018  
Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT / Kod: 30142
** OUT DN, Dagens Industri (även arkiv), Metro och Expressen **
STOCKHOLM 2018-08-16 Jimmie Åkesson, partiledare Sverigedemokraterna, fotograferad inför riksdagsvalet 2018 Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT / Kod: 30142 ** OUT DN, Dagens Industri (även arkiv), Metro och Expressen **Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Politik

Två av dem, båda kandidater till kommunfullmäktige, har avsagt sig sina kandidaturer och lämnar partiet med omedelbar verkan.

Annons

”I övriga fall har partiet stängt av medlemskapen och öppnat personärenden i partiets medlemsutskott” skriver partiets presstjänst till Aftonbladet.

Även dessa kandidater uppmanas att lämna partiet.

En av de uteslutna kandidaterna efterlyste en ”samordnad attack mot alla moskéer samtidigt” i en kommentar till en Nordfront-artikel i mars 2017. Kandidaten menar att uttalandet är taget ur sitt sammanhang:

– Vi var inne i en diskussion.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons