Annons
Nyheter

Flygtrafik återupptas i södra Thailand

Det går återigen att flyga till de södra delarna av Thailand efter det att den tropiska stormen Pabuk nedgraderats till ett tropiskt lågtryck och dragit ut över Andamansjön.
Thailand • Publicerad 5 januari 2019
Den södra regionen Nakhon Si Thammarat drabbades av kraftiga regn och översvämningar när stormen Pabuk drog in under fredagen.
Den södra regionen Nakhon Si Thammarat drabbades av kraftiga regn och översvämningar när stormen Pabuk drog in under fredagen.Foto: Thanis Sudto

I sina spår lämnade stormen nerblåsta träd och avblåsta hustak, dessutom orsakade den störningar på elnätet. En person omkom när en fiskebåt kapsejsade utanför landets östra kust.

De två flygplatser som stängdes inför stormens ankomst ska ha öppnats klockan 12 lokal tid, Bangkok Airways har återupptagit flygningarna till den populära turistön Koh Samui och den mesta av färjetrafiken har återupptagits. Myndigheterna varnar dock fortsatt för kraftiga regn och översvämningar i nio regioner i södra Thailand.

Annons

Pabuk är den första tropiska stormen som drabbat området när det inte är monsunperiod på omkring 30 år. Över 28 000 människor har evakuerats från sina hem i södra Thailand de senaste dagarna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons