Annons
Nyheter

Fläckar i trapp- uppgång inte blod

Ett genombrott i utredningen om dubbelmordet i Linköping dröjer. Polisen fick ett negativt besked om provsvaren på de fläckar som hittats i en fastighet i staden.
Nyheter • Publicerad 7 augusti 2012

– Fläckarna innehöll inget blod. Beskedet från Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, var trist men det kom inte helt överraskande. När det gäller gamla spår får man hoppas på turen och det hade vi inte denna gång, säger kriminalkommissarie Jan Staaf till TT.

Han ser ändå inte resultatet som ett bakslag utan hävdar att utredarna har mycket att arbeta med och tror på ett genombrott så småningom.

Annons

– Om fläcken innehållit blod hade det inte löst morden men varit en viktig pusselbit i utredningen, säger Jan Staaf.

Han fick i somras ett mejl från en kvinna som berättade att gamla blodfläckar fanns på en vägg i ett trapphus 300 meter från Åsgatan där en åttaårig pojke och en 56-årig kvinna mördades i oktober 2004. Fläckarna hade funnits på väggen sedan morddagen.

Polisens tekniker undersökte nyligen trapphuset och hittade rester av något som uppfattades som blod i ett hörn. Fyndet skickades till SKL. Utredarna hoppades att fyndet skulle matcha andra blodspår som polisen hittat.

SKL kunde dock inte konstatera att fläckarna på väggen var blod.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons