Nyheter

Lastfartyg gick på grund i Göta älv

Lilla Edet Artikeln publicerades

Sent på söndagskvällen gick ett fartyg på grund på Göta älv i höjd med Lilla Edet.

Larmet om grundstötningen nådde polisen klockan 22.59.

– Ett fraktfartyg har gått på en sten och tar in vatten, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region väst, till BT.

Räddningstjänst och polis har skickats till olycksplatsen som ska vara vid en sluss.

– Vi är på väg fram för att kontrollera kaptenen och se så att allt står rätt till, sade Gunneng till BT klockan 23.30.

– Vi har styrkor från Lilla Edet och Stenungsund på plats och de håller på att pumpa ut vatten som läcker ut, säger Erik Leveau på räddningstjänsten i Stenungsund, till TT som uppger att fartyget fraktade spannmål.

Räddningstjänsten arbetade med länspumpning under natten.

– Båten kommer inte att sjunka och det fanns heller inte något oljeläckage. Man har lyckats förtöja den mot en brygga där. Det är inget jättestort hål heller, det verkar som om räddningstjänsten har kontroll på läget, säger Gunneng till BT.

Polisen misstänker inget brott i samband med grundstötningen.

– Det är någon form av roderhaveri som har gjort att fartyget har kommit ur kurs och gått i den här stenen, säger Morten Gunneng.

Ingen person ska ha skadats fysiskt.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.