Annons
Nyheter

Färre besökare på årets bokmässa

Under lördagen på Bokmässan var det betydligt färre besökare än vanligt på grund av demonstrationen som pågick i Göteborg.
Bokmässan • Publicerad 1 oktober 2017

Endast 20 000 personer besökte Bokmässan under lördagen, en minskning med 35 procent jämfört med 2016.

Bokmässans kommunikationschef Birgitta Jacobsson Ekblom är övertygad om att många inte vågade ta sig till mässan på grund av nazistorganisationen NMR:s demonstration.

Annons

– Överallt såg man krigsrubriker om demonstrationen, så det är inte konstigt att det är en nedgång, säger hon.

Hon tror också att många avstod eftersom demonstrationen gjorde det svårt att ta sig till mässan. Bland annat gick inte flera bussar och svårvagnar förbi Korsvägen som är närmsta hållplatsen. Det gick också rykten om att Bokmässan skulle varit stängd under eftermiddagen, vilket inte stämde.

– Allting pågick som planerat, både seminarier och författarsamtal. De 20 000 personer som var här hade det trevligt och kunde njuta av mässan som vanligt, säger hon.

Birgitta Jacobsson Ekblom tror att många besökare väljer att komma till mässan under söndagen istället.

– Men hur många som kommer idag vet vi inte förrän ikväll. Just nu är det långa köer och många som vill komma in i alla fall, säger hon.

Anna EngströmSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons