Annons
Nyheter

Familj på nio personer dog i vattenmassorna

Det kraftiga oväder som de senaste dagarna har lamslagit Italien fortsätter att skörda offer.
I utkanten av Palermo på Sicilien har nio personer ur samma familj hittats döda i ett översvämmat bostadshus, rapporterar den italienska nyhetsbyrån Ansa.
Italien • Publicerad 4 november 2018
Foto: Ruggero Farkas

Bland de nio familjemedlemmarna fanns ett spädbarn, en treåring och en femtonåring. De hittades tillsammans med övriga offer i sitt hus i Casteldaccia, strax söder om Palermo, som vattenfyllts då en närbelägen flod svämmade över sina bräddar.

– Det är en enorm tragedi, säger den lokala borgmästaren till nyhetsbyrån AFP.

Båtar som spolats upp på land i Rapallo i norra Italien. Bilden är från i tisdags.
Båtar som spolats upp på land i Rapallo i norra Italien. Bilden är från i tisdags.Foto: Antonio Calanni
Annons

Tre personer överlevde, två av dem tack vare att de gått ut för att köpa godis, en av dem genom att klättra upp i ett träd.

Ytterligare en 44-årig man omkom i översvämningarna i Vicari, sydöst om Palermo, då bilen han färdades i tillsammans med en annan man översköljdes av vatten från floden San Leonardo, enligt Ansa.

I en annan olycka omkom en man och en kvinna då deras bil drogs med i vattenmassorna i Agrigento, längre söderut på Sicilien.

Sammanlagt har nu över 30 personer bekräftats döda i det kraftiga oväder och ihållande regn som drabbat Italien den senaste veckan. Vattnet och blåsten tros också ha orsakat materiella skador för miljarder kronor.

Myndigheterna besiktigar nu de större vägarna på ön.

Bland de hårdast drabbade områdena är Sicilien i syd och Venedig och hamnstaden Genua med omnejd i nord. Den pittoreska fiskebyn Portofino utanför Genua är halvt avskuren från omvärlden sedan en väg kollapsat, vilket gör att den som vill ta sig dit eller därifrån är hänvisad till sjövägen.

En man försöker få bort vatten från trottoaren utanför sin butik i Rom, efter de kraftiga skyfallen som lett till översvämningar på flera håll i Italien. Bilden är från i torsdags.
En man försöker få bort vatten från trottoaren utanför sin butik i Rom, efter de kraftiga skyfallen som lett till översvämningar på flera håll i Italien. Bilden är från i torsdags.Foto: Massimo Percossi

I närbelägna Rapallo har lyxbåtar spolats upp på land. Bilder publicerade av italienska medier visar bråte och förödelse längs hamnpromenaden i den annars så idylliska badorten.

Guvernören i Veneto, Luca Zaia, har jämfört ödeläggelsen i regionen runt Venedig med den efter en jordbävning.

Pontus Ahlkvist/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons