Nyheter

Skjutningen på Hulta: Polisen vädjar om hjälp efter skottdådet

Borås Artikeln publicerades

En man i 35-årsåldern sköts i benet under ett skottdrama vid ”Rondo” på Hulta sent på onsdagskvällen. Polisen efterlyser nu hjälp för att få fast personer som kan misstänkas för skjutningen.

Polisen uppger att man inlett en förundersökning om försök till mord efter en skottlossning på Hulta där en man i 35-årsåldern skjutits i benet.

– Mannen kommer att opereras men de uppgifter jag har fått från sjukvården är att det inte är livshotande, säger Stina Frenning, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Borås.

Enligt uppgifter från polisens presstalesperson i region Väst har mannen träffats av flera skott i benet – det är dock uppgifter som polisen i Borås inte kan bekräfta.

– Det får vi se efter operationen. Men enligt vittnen ska i alla fall flera skott ha avlossats, säger Frenning.

Polis och ambulans larmades omgående till villaområdet uppe på Hulta efter skotten. I närheten av ”Rondo” anträffades flera personer som under natten till torsdag hördes av polis.

– Vi har hört en hel del vittnen och ska fortsätta med det under dagen. Det är så att säga bra uppgifter men ännu har vi inget klart motiv.

Flera polispatruller var på plats uppe på Hulta efter en skottlossning under onsdagskvällen.
Foto: JOAKIM ERIKSSON
Flera polispatruller var på plats uppe på Hulta efter en skottlossning under onsdagskvällen.

Vittnen berättar att den misstänkte skytten troligtvis sprang från platsen och polisen inledde därför en sökinsats med hundpatruller. Insatsen gav inget resultat och det finns fortfarande ingen gripen i ärendet.

Det finns heller ingen misstänkt och än så länge utesluter inte polisen att det kan röra sig om fler än en gärningsman.

Polisen vädjar efter ytterligare information från vittnen som kan ha sett personer som kan misstänkas ha haft med skjutningen att göra. ”Räkna inte med att polisen vet nog om det du vet utan hjälp oss att sätta fast gärningsmannen genom att berätta direkt till oss”, skriver Polisen Sjuhärad på sin Facebook-sida.

Ett vittne som BT har pratat med hörde minst två smällar under samma kväll. En stund senare gick han ut och såg polispådraget.

– Jag visste inte vad det handlade om, det var otäckt, säger han till BT.

Förundersökningen är i inledningsskedet och polisen jobbar än så länge brett.

Ser ni någon koppling till någon särskild kriminell miljö i ärendet?

– Det är för tidigt att utesluta någonting men just nu ser vi inte någon direkt koppling.

”Hulta är klassificerat som ett särskilt utsatt område i polisens nationella lägesbild. Detta dåd sätts dock inte i samband med den problematik som vi ser i dessa områden”, skriver Polisen Sjuhärad på sin Facebook-sida.

Redan natten till torsdag genomfördes en teknisk undersökning på platsen. Flera föremål togs i samband med den i beslag men vad undersökningen har gett i övrigt är för tidigt att säga.

Avspärrningarna finns kvar på platsen även under torsdagsmorgonen.
Foto: Jan Pettersson
Avspärrningarna finns kvar på platsen även under torsdagsmorgonen.

– Den kommer att sammanställas och eftersom de kollar så noga om de kan hitta skotthål, kulor, blodspår eller liknande tar det ett tag, säger Frenning.

Under torsdagen bedrev polisen så kallad inre spaning. Offret kartlades och telefontrafik och datorer undersöktes. Dessutom knackade polisen dörr under torsdagskvällen.

Händelsen rubriceras fortsatt som försök till mord. Men ännu finns det alltså ingen misstänkt eller gripen i ärendet.

Tips om händelsen mottages av polisen via 114 14.

Foto: JOAKIM ERIKSSON