Annons
Nyheter

En allvarligt skadad i trafikolycka

Fem personer skadades, varav en allvarligt, vid en trafikolycka på riksväg 41 på lördagseftermiddagen.
Nyheter • Publicerad 22 september 2012
Foto: Joakim Eriksson Agena Foto

Olyckan inträffade i närheten av norra infarten till Fritsla.

Det var strax före halv tre på lördagseftermiddagen som två bilar kolliderade strax intill norra infarten till Fritsla och avtagsvägen till Skephult.

Annons

Kollisionen inträffade i samband med en omkörning. En av bilarna, som kom från Kinnahållet, fick sladd i samband med omkörningen.

Föraren tappade kontrollen över fordonet och gick emot en mötande bil som kom från Boråshållet.

De fem personer som färdades i bilarna fördes samtliga till Södra Älvsborgs sjukhus.

En person togs i ambulanshelikopter till sjukhuset, övriga i ambulanser.

Av de fem som färdades i bilarna är en allvarligt skadad. Det är en man i 35-årsåldern som körde bilen som fick sladd. Från Södra Älvsborgs sjukhus betecknas läget som stabilt för mannen.

I den mötande bilen färdades fyra personer, ett par födda på 1950-talet och två kvinnor i 25-årsåldern. De två kvinnorna har enligt sjukhuset fått lindriga skador.

Riksväg 41 fick stängas av och trafiken stoppades i båda riktningarna i ungefär en timma i samband med räddningsarbetet.

Rasmus Lundgren
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons