Annons
Nyheter

Elever uteblev från drogtest – stängs av

Två elever vid Sunderby folkhögskola i Luleå kommun blev avstängda efter ett missat drogtest.
Elevernas föräldrar riktar skarp kritik mot skolledningen.
Utbildning • Publicerad 15 december 2017
Foto: MAJA SUSLIN / TT

Folkhögskolan utförde slumpmässiga drogtest på tio elever vid den allmänna linjen. Eleverna, som är i 20-årsåldern, hade tidigare skrivit på ett avtal som innebär att de kan drogtestas, skriver Norrbottens-Kuriren.

Två av eleverna uteblev från testet som de informerats om under förmiddagen, och som gjordes en timme efter skoltid. En var på sjukhuset, och har läkarintyg, och den andra arbetade och var därför inte på plats.

Annons

Dagen efter när eleverna kom till skolan fick de veta att de inte längre var välkomna, sedan de missat testet.

– Hen har gått gymnasiet där, läst upp betygen, var redo att ta studenten och så glad över det. Vi planerade för studentfirande kring jul, men i stället har vi legat sömnlösa och grinat, säger en av elevernas föräldrar, till tidningen.

Föräldrarna har haft ett möte med skolledningen och försökt få beslutet hävt.

Skolans rektor, Madelene Hansson, vill inte kommentera de särskilda ärendena, men säger att skolan agerat korrekt enligt den drogpolicy som finns.

KB/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons