Nyheter

Flera utryckningar i Sjuhärad under söndagen

Sjuhärad Artikeln publicerades

Klockan 14.24 inkom två stycken larm till Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund. Det skulle bli starten på flera utryckningar i Sjuhärad under sena söndagen.

De första larmen, som inkom inom loppet av en minut, handlade om en trafikolycka på länsväg 154 söder om Svenljunga och en mopedbrand i centrala Kinna.

Initiala händelserapporter till SOS Alarm gjorde dock gällande att ingendera var av allvarlig karaktär. Räddningstjänsten åkte inte ens på trafikolyckan i Svenljunga.

– Vi har bara varit och släckt en moped som brann i ett buskage inne i Kinna. Oklar anledning varför. Inga personer fanns på platsen när vi anlände, sade Jan Kuusisto på räddningstjänsten i Borås vid 15-tiden.

Vid trafikolyckan i Svenljunga var ambulans framme, men ingen person ska ha förts till sjukhus. Strax efter 15 skrev polisen på sin hemsida att olyckan involverade en personbil och en cyklist, men att det inte fanns några uppgifter om personskador.

Klockan 16.19 inkom ett nytt larm på riksväg 40:

Strax efter det fick räddningstjänsten rycka ut till en ny brand. Denna gången ska det ha rört sig om en mopedbil i lågor, också i Kinna.

– Men den är inte på samma plats som mopeden tidigare, konstaterade Jan Kuusisto vid 17-tiden.

Vid 18-tiden fick man dessutom rycka ut till en singelolycka efter att en ung kvinna krockat med en elstolpe:

En dryg timme senare inkom ytterligare ett larm.

Enligt SOS Alarms händelseinformation ska det ha brunnit i fasaden på Kinna Stadshotell. Men elden var släckt när räddningstjänsten kom till platsen. Man släckte en mindre brand utomhus, uppger räddningstjänsten.