Nyheter

Carlsberg introducerar ny förpackning

Ekonomi Artikeln publicerades
Carlsberg slutar med plastförpackade sexpack ölburkar. Arkivbild
Foto: Hasse Holmberg / TT
Carlsberg slutar med plastförpackade sexpack ölburkar. Arkivbild

Den danska bryggerijätten Carlsberg säger snart farväl till den klassiska sexpacken – sex ölburkar sammanhållna av ett plastemballage. I stället introduceras en nästan plastfri brytförpackning där burkarna hålls samman av ett oljebaserat, nedbrytbart lim.

Med de nya förpackningarna räknar Carlsberg med att spara 150 ton plast om året bara i Danmark. När det nya emballaget är introducerat i de 160 länder där Carlsbergs öl säljs, så handlar det om 1 200 ton plastavfall mindre om året, motsvarande runt 60 miljoner plastkassar, skriver den danska tidningen Avisen Danmark.

Carlsbergs försäljningschef Jeppe Boel medger att det är kundernas efterfrågan som drivit på omställningen.

– Självklart spelar det in. det är ett konsumentkrav som är på väg att explodera och följer vi inte det är vi borta från marknaden om tio år, säger han till tidningen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.