Man anhållen misstänkt för mordbrand

Hössna Artikeln publicerades

Räddningstjänsten ryckte ut till ett HVB-hem i Hössna i Ulricehamns kommun sent på tisdagskvällen efter att det kommit rök från en garderob i en lägenhet.

Polisen misstänker mordbrand och en man ska hämtas till förhöras. Man tror dock inte att det finns något samband med branden i Ulricehamn natten till tisdag.

SOS Alarm fick uppgift om branden klockan 23.14.

– Det har varit en brand begränsad till ett utrymme där. En fullt utvecklad brand, men det är släckt och vi håller på att ventilera utrymmet där, säger Björn Christoffersson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund, klockan 23.45.

Ingen person ska ha skadats fysiskt, enligt honom. Boende behövde inte heller evakueras.

Polis larmades också till platsen. Brandorsaken är oklar till en början.

– Det är misstanke om mordbrand, så det är ett hämtningsbeslut på en person. Men de har inte kommit in än, säger Ulf Andersson, stationsbefäl vid Boråspolisen, klockan 01.30.

En teknisk undersökning skulle göras på platsen för att fastställa hur det börjat brinna. Polisen uppger senare att det är kläder och madrasser som tänts på i en garderob.

Mannen, som är medelålders, anhölls senare under natten.

– Han ville inte yttra sig utan advokat, så han blev anhållen omgående. Det blir väl senare på dagen. När de ha gjort teknisk undersökning får vi se vad det blir, säger Ulf Andersson.

Enligt polisens jourhavande förundersökningsledare har bränderna inget att göra med varandra och åklagare är av samma åsikt.

– Det finns ingenting som tyder på att det finns ett samband mellan bränderna. Utifrån min uppfattning av det som hittills finns är det fråga om två helt olika bränder. Enligt min uppfattning är det en slump att de har inträffat i Ulricehamns kommun.