Annons
Nyheter

Brand i plastindustri är under kontroll

Det VMA, viktigt meddelande till allmänheten, som på lördagskvällen utfärdades i samband med en brand i en fabrikslokal i Färgelanda norr om Uddevalla har dragits tillbaka.
Brand • Publicerad 16 september 2018
Foto: Pontus Lundahl/TT

Enligt P4 Väst är det en byggnad där man arbetar med plaståtervinning som brinner. Larmet kom vid 21-tiden på lördagskvällen.

– Det är fyra–fem fordon kvar, så arbetet kommer nog att pågå ett tag, säger Michael Sivenbring på SOS Alarm till TT strax efter klockan 01.

Annons

Till P4 Väst säger Benny Gustavsson, räddningschef i beredskap, att man räknar med att räddningstjänsten kommer att vara kvar till morgonen.

– Det kan vara problematiskt, i och med att det kan vara svårt att släcka all den här plasten. Man kan behöva vända på den med maskiner för att komma åt och göra en ordentlig släckning, säger Benny Gustavsson till radion.

Tidigare under kvällen varnades boende i närheten på grund av kraftig rökutveckling och det fanns en risk att elden skulle sprida sig.

– I och med att det är oerhört mycket plastmaterial som brinner så finns det en viss risk att det kan sprida sig till byggnader, sade Benny Gustavsson till radion vid 23.15-tiden.

Det finns inga uppgifter om att någon har skadats i samband med branden.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons