Annons
Nyheter

Brand i källarförråd

Det spreds rök i ett trapphus på Billdalsgatan på grund av en brand i källaren.
Borås • Publicerad 10 januari 2019

Räddningstjänsten larmades till hyresfastigheten på Norrby strax innan klockan ett på natten mot torsdagen. Boende i huset slog larm när de kände röklukt.

– Det har brunnit i ett förråd i en källare. Vi har släckt ner det och det har varit rökspridning till trapphuset, säger Jan Kuusisto, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Annons

Ingen person har kommit till skada och branden kunde snabbt släckas. Polis och räddningstjänst trodde först det vara tidningar, eller papper som brunnit. Men senare kunde man konstatera att någon tänt på en moped i källaren.

Räddningstjänst släckte på plats – och vädrade ut.

Polisen skriver en anmälan om skadegörelse genom brand. Bedömningen är att det inte fanns någon risk för spridning eftersom högen som brann omgavs av betong. Någon evakuering av boende var ej nödvändig.

Ida ÖsterbergSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons