Nyheter

Brand i källarförråd

Borås Artikeln publicerades

Det spreds rök i ett trapphus på Billdalsgatan på grund av en brand i källaren.

Räddningstjänsten larmades till hyresfastigheten på Norrby strax innan klockan ett på natten mot torsdagen. Boende i huset slog larm när de kände röklukt.

– Det har brunnit i ett förråd i en källare. Vi har släckt ner det och det har varit rökspridning till trapphuset, säger Jan Kuusisto, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Ingen person har kommit till skada och branden kunde snabbt släckas. Polis och räddningstjänst trodde först det vara tidningar, eller papper som brunnit. Men senare kunde man konstatera att någon tänt på en moped i källaren.

Räddningstjänst släckte på plats – och vädrade ut.

Polisen skriver en anmälan om skadegörelse genom brand. Bedömningen är att det inte fanns någon risk för spridning eftersom högen som brann omgavs av betong. Någon evakuering av boende var ej nödvändig.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.