Annons
Nyheter

Bråk på gruppboende – personalen fick låsa in sig

Under natten till torsdagen utbröt ett bråk på ett gruppboende i Marks kommun. Fyra ungdomar ska börjat bråka med personalen som fick låsa in sig i väntan på att polisen skulle komma på plats.
Mark • Publicerad 17 oktober 2019

Natten mellan onsdag och torsdag ska ett större bråk uppstått på ett gruppboende för ungdomar. Enligt polisen ska det röra sig om fyra ungdomar i övre tonåren som är kända av polisen sedan tidigare och som börjat bråka.

– Vi fick larmet vid 03.30 och det vi just nu vet är att ungdomarna ska använt sig av bland annat pulversläckare för skadegörelse på boendet, säger Edvard Berner stationsbefäl vid Boråspolisen.

Annons

Enligt polisen har ungdomarna kastat saker mot personalen och i väntan på att polisen kom till platsen valde personalen på boendet att låsa in sig för att skydda sig.

Bland annat ska en kopiator också ha slagits sönder men det är oklart vem som har gjort vad. Polisen skriver en anmälan om skadegörelse.

Inga personskador uppkom.

Texten uppdateras.

Staffan LundgrenSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons