Annons
Nyheter

Bostäder evakuerade vid brand i Göteborg

Åtta boende har fått uppsöka annat tak över huvudet när området kring en pågående storbrand i Lundby på Hisingen i Göteborg har evakuerats.
Göteborg • Publicerad 30 juli 2018
Släckning pågår på industribranden i Göteborg.
Släckning pågår på industribranden i Göteborg.Foto: Oscar Magnusson/TT

– Vi har evakuerat åtta personer från en adress i närheten som låg inom (den avspärrade) 300-metersradien, säger vakthavande polisbefäl Joakim Hansson.

– Där var 16 personer skrivna, varav åtta hemma. Fem har åkt till anhöriga, tre har kommunen hjälpt till att fixa uppehälle.

Annons

Räddningstjänsten har fått ut alla tryckkärl ur den industrilokal som brinner i Lundby på Hisingen i Göteborg. Men brandbekämpningen pågår fortfarande med full styrka.

"Samtliga tryckkärl är nu uttagna", skriver Räddningstjänsten Storgöteborg (RSG) i ett pressmeddelande.

"Fortfarande kraftig rökutveckling – uppmaning att fortsätta hålla fönster, dörrar och ventilation stängda", heter det vidare.

Uppmaningen släpptes vid 05 på måndagsmorgonen.

Utmattad personal avlöses under natten, men arbetet är fortsatt intensivt. "Insatsen beräknas hålla på hela natten och bemanningen på 10–13 enheter kommer, som det ser ut nu, att kvarstå".

Rökutvecklingen har varit kraftig, och stundtals har branden kunnat ses från stora delar av Göteborg.

Byggnaden ligger i anslutning till Volvos lokaler, men har använts av andra företag. Just nu har det dock enligt RSG inte pågått någon verksamhet där, och brandorsaken är oklar.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons