Kontantstopp på Västtrafiks bussar

Borås 2009-11-18 | Uppdaterad 2009-11-18

Från och med 1 december upphör all hantering av kontanter på Västtrafiks bussar.Beslutet om att stoppa kontanthanteringen på bussarna har tagits av Arbetsmiljöverket och anledningen är att rån och andra hotfulla situationer mot förarna har ökat under de senaste åren, enligt ett pressmeddelande från Västtrafik. Kontantfritt ska minska riskerna med rån, hot och våld enligt en bedömning av Arbetsmiljöverket.
– I förlängningen skapar det här en tryggare miljö på bussarna både för förare och resenärer, säger Roger Vahnberg, chef för Västtrafiks trafikenhet, i pressmeddelandet.

När kontanterna tas bort kommer resenärer istället att kunna betala sina färdbevis med bankkort ombord. Samtliga bussar har fått bankkortsterminaler installerade med undantag för stadstrafikbussarna i Göteborgsområdet, där man bedömer att tillgången till försäljningsställen är tillräcklig.
Sms-biljetter, en ny sorts enkelbiljett och fler försäljningsombud är andra saker som ska underlätta för resenärerna när kontanterna försvinner, enligt Västtrafik.Kommentarer

 • oerhört dumt beslut

  Beslutet att upphöra med kontanter känns...helt galet. Kontanter är kontanter - de fyller en unik funktion. Synd att cheferna på Västtrafik skiter i detta. Antar att de själva inte åker buss så ofta, speciellt inte på nätterna.


 • Sjukt

  HUR ska man kunna betala nu på bussarna om man inte har några pengar på sitt bankkort t.ex ?? Mynt är enklare att få tag på och hur smidigt som helst att betala med.

  Ingen som tänker på studenter och arbetslösa?
  inte nog med det så höjdes ju priserna för påladdningskort för någon månad sen, och även fritidskorten. Sjukt.


 • Dem små!

  Kontanter är något som alla kan ha tillgång till, och något som alltid kommer vara ett sätt att kunna betala på, iaf bör! Tänk på dem yngre som ska ta bussen, en tolvåring har inte något bankkort? iaf inte alla! En tolvåring kanske inte heller har en mobiltelefon. Hur ska denne då kunna resa ? Västtrafik uppmanar folk som att ta bussen!? Verkligen åt rätt håll med....


 • Åk bil

  Ta bilen istället.

  Det är billigare att åka bil till tex Alingsås från Borås än att ta bussen.

  Det är rent ut sagt hjärndött. Det är väl bra att dom gör det lättare för sig att ta bort all kontanthantering men dom får nog snäppa upp sig lite i största allmänhet


 • Cash flow

  Med tanke på priserna kanske det inte är så dumt ändå. Vem har tillräckligt med kontanter i fickan till en bussresa utanför staden?


 • västtrafik är kasst!

  Dom tar bort att fylla på med pengar, men man kan ändå inte fylla på månadskortet med sitt bankkort.
  Sen har dom tjuriga j*vla busschauförer med och världens sämsta tider.

  För att ta exempel så tar det 42 minuter från knalle till kristineberg 9:ans buss. det går ju fan fortare att gå!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! synd att det inte fanns konkurerande bolag. ska jag till anna stad åker jag tåg så ofta som möjligt då det är 100% bättre1


 • Idioti!

  Vad händer då med de resenärer som åker buss ibland, men inte regelbundet, som inte har möjlighet/kunskap att lösa biljetter med hjälp av bankkort, internet eller sms?


 • Fel Västtrafik!!

  Jag tycker det är fel att ta bort kontakt-betalning.Det finns många som inte ha råd att köpa månadskort.Man kanske just när man åka buss 25kr,så man åker sabbt till stan och gör sina ärenden,och äker hem igen med övergång.
  Ner med priserna istället.


 • Känns inte genomtänkt

  Finns ju alltid sådana som jag som kanske åker buss någon gång då o då(ca 1gång om året). Vi kommer då att få betala med vårt bankkort och säkerligen smyger det sig in någon dold avgift i priset då med(affärer tar oftast ut en avgift för mindre köp så...) Plus att skimming säkerligen kommer att öka då jag inte tror att 100% som kör buss är helt ärliga. Skulle det däremot fungera utan xtra avgifter eller andra problem så kan det nog vara en god idè !


 • Konstigt

  Det låter som ett Aprilskämt.

  Ett annat betalsätt som tydligen inte finns är att kunna fylla på kortet vi sin Internetbank - som man gör med telefonkort. Iallafall när man köper 30-dagarskort och har registrerat sitt kort.
  Bara en tanke!!!


 • Idioti

  Det finns en hel drös människor här ute i verkligheten som nu blir av med möjligheten att ta bussen. Jag är inte ensam om att inte ha bankkort. Vissa har det inte av princip, andra för att finansvärlden inte betror dem med ett bankkort, o de tredje är helt enkelt för unga. SMS-biljett? Ska man skaffa mobil o kontantkort med motivet att jag kanske ska åka buss nångång framöver?
  För mig som har bil löser det sig ändå - det är bara till att låta bussen gå utan mig...

  Nä, innan det kontantlösa samhället kan införas är det en hel del som måste på plats först.


 • Håhå jaja

  Man kan undra hur somliga kommentatorer här ens klarar av att leva...

  SMS-biljett är inte speciellt svårt (ungefär lika svårt som att skicka ett alldeles vanligt sms...).

  Jag kan förstå att de vill ha bort kontanterna. Däremot anar jag det kan ta en del tid för folk som vill betala med kontokort, eller?


 • Hit and miss?

  "Kontantfritt ska minska riskerna med rån, hot och våld enligt en bedömning av Arbetsmiljöverket."

  Vad jag inte förstår med det här är väll förmodligen att det kan förebygga rån. Men hot och våld tror jag nog är vanligast förekommande när det handlar om fulla personer på bussarna.
  Rån innefattar hot/våld men det måste väll ändå vara vanligare att bli hotad än att bli rånad? Så stor skillnad tror jag inte att det gör.

  Det är väll tur att man fick tag i körkort och bil innan ändringen.


 • Tåget?

  Som vanligt informerar Västtrafik inte alls om vad som kommer gälla på tågen som går runt om i regionen? Tåg existerar inte för Västtrafik, det är bara bussar som gäller. Men eftersom de skriver att kontanthanteringen kommer tas bort på alla bussar antar jag att kontanter kommer fungera på tågen även efter 1 december. Tågpersonalen är väl inte lika utsatta för hot och våld så de kan få bära runt på en massa kontanter.

  Sen står det heller ingenting om vilka bankkort som kommer accepteras? Vanligtvis är det ju bara Visa och Mastercard som fungerar när det är en portabel kortläsare. Vad ska alla de som bara har Maestro (framförallt ungdomar) eller vanliga uttagskort göra? Inte alla som bor i stan och kan ta sig till ett försäljningsställe för att köpa biljett!

  Om Västtrafik någon gång kunde lära sig av sina misstag skulle det inte bli sådana reaktioner. Att inte informera i tid. Mig veterligen har inte Västtrafik informerat om detta någonstans, utan överlämnar det till pressen. Som vanligt. Go Västtrafik! Inte konstigt att Skånetrafiken utklassade er.


 • hallå eller

  så jag kan inte ens lägga en 5:a i kollekten för att åka från sjöbo och ner till sta´n ? Jag som trodde att god service var en självklarhet. Boråsare behandlar boråsare illa och tokigt. Hur snett får det bli i vårt samhällssystem. Fram för bättre service. Om man som medborgare i borås kommun helt plötsligt får för sig att åka buss så stöter han på hinder. Kan man inte ens dra sitt bankkort ? För en resa ? (ovanstående är ett fiktivt exempel på en Boråsare i nöd) Ologiskt styre i denna stad. De får la va lite pondus i politiken ut å knuffa lite...


 • Miljömedvetna Borås?????

  Borås vill verka så miljömedvetna hela tiden, men det faller om och om igen. Buss blir inte lättare att ta. Jag undviker buss i vanliga fall eftersom bussarna och chaufförerna är långt ifrån bekväma. (det körs ryckigt, dåligt bemötande osv). När man själv kör bilen är inte trafikljusen synkade utan du får stå och vänta vid varje med motorn på. Tomgångskörning 1 min??? Miljömedvetna, nej du. Och jag väljer alla gånger min billigare bil och står och väntar i kö, än att tar bussen när förutsättningarna bara blir sämre och sämre!


 • !

  sms biljett funkar ju bara i centralorten! Nu är det ju så att västtrafik har ju uppdrag att "alla ska få åka med" så dom kan inte neka någon att resa pga att det inte finns betalningsmöjligheter med kontanter el automater så det blir ju till att åka gratis ju :) Ja åtminstone från landsbygd till stan. Bra!!!


 • hmm...

  Vad händer den dagen min dotter har glömt busskortet men har pengar i plånboken
  Tja...en ledig dag från skolan då????
  Inte så dumt kanske....
  gäller nog mig med som arbetstagare
  Tyvärrr chefen...kan inte komma idag...
  "jodå pengar finns men västtrafik vill inte ha dom".... Tjena..så jävla dumt....
  Ingen buss för mig iallafall...
  Tar taxi istället för dom vill gärna ha mina pengar...
  Värt varenda krona i det läget..
  Gonatt Västtrafik!!!!


 • Kontanter?

  När betalade man med kontanter senast? Tack Västtrafik för att ni inför betalning med kort. Kontanter är stenålder och behövs inte användas i dagens samhälle. Skaffa ett betalkort så slipper ni gnälla.


 • Byt ut Västtrafik!

  Byt ut Västtrafik till ett kompetent reseföretag! De klarar inte av sitt uppdrag på ett sätt som passar bra för resenärer.


 • Gnällsverige!

  Jaha nu är gnällsverige i farten igen, att ni bara orkar!


 • -

  Dettar gynnar ju knappast turismen.


 • Överraskade?

  Om det här gör arbetssituationen lite lättare för våra busschaufförer vilka har en oerhört tuff arbetssituation så stödjer jag beslutet till 100%. Varför ska jag ha rätt att betala med just kontanter överallt?


 • Dumma Boråsare

  Gnälliga, bakåtsträvande dumma Boråsare!! Att resa utan att kunna betala kontant fungerar utmärkt i Göteborg. Dessutom så får ni ytterligare en bra möjlighet som inte finns i Gbg, nämligen betalkortsterminaler på bussarna. Jag ångrar inte att jag flyttade från Borås för 2.5 år sedan. Det är nu man märker hur bakåtsträvande och ointresserade Boråsarna är för sin stad!


 • Tack Västtrafik

  Tack att vi äntligen slipper ha kontanter på oss. Tack för att man slipper ha den oron över att bli rånad eller nedslagen någon stans ute på någon ödslig ändhållplats. För mig som förare känns det tryggt i alla fall men det är nog inte många som åker buss som tänker på att det är våran arbetsplats. Då kan ni öppna ett växlingskontor ute i Kyllared som har öppet varje dag året runt så får ni se hur kul det är att sitta där själv med ditt liv som ansvar över pengar. 1 kr eller flera 1000 kr. Det vet ju inte den som tänker råna dig. Tack för mig!


 • Mattias

  Din snobb.. fattar du inte.. tänk inte bara på dig själv tänk alla barn.och alla dom äldre.
  Detta kommer ej funka det är knappt inga som kommer åka buss snart längre.. tack och lov att de finns Taxi å svarttaxi dom tar kontanter. puss puss Mattias


 • Ner med västtrafik! Hurra för Arbetsmiljöverket!

  Det allra bästa med kommentarerna till den här artikeln är banne mig ironin i alla gnällmakarnas kommentarer!
  Läste ni överhuvudtaget artikeln eller gick ni igång direkt på att rubriken innehöll orden "stopp" och "västtrafik"?

  Det är för övrigt Arbetsmiljöverket som ligger bakom kontantstoppet.


 • Håller med Ullis

  Ibland tror jag att folk inte är så dumma som man tror utan ÄNNU dummare.

  Var är det för gapande om man att tolvåringar inte har bankkort och diverse annat ??.

  De andra korten är ju kvar som periodkort eller att man laddar med pengar. Man vet väl hur mycket eller hur lite man åker ??. Då är det bara att ha ett kort liggandes med lite pengar på. Eller att föräldrar ser till att banen har ett sådant.

  Och för de som åker VÄLDIGT sällan är ju bankkortet ett bra alternativ. Och av dessa är i stor sett alla vuxna eller "unga vuxna".

  Att då "lära sig" detta system är ju minst sagt försumbart om man jämför med den ökade säkerheten och tryggheten slopade kontanter innebär för chaufförerna.


 • Så sjukt!!

  Fattar inte hur dom tänker finns ju dom som inte har kort eller pengar på kortet dessutom måste man ner till stan för att fylla på sitt kort..Dåligt västtrafik..Tänk lite längre än till eran egen plånbok.


 • Betalkort?

  Vad är det?


 • åååå

  Men Mattias, lilla du. nu e d ju så att de flesta ungdomar inte kan få betalkort,och flera hundra tusen andra i landet, alla äldre som har problem med koder mm mm. Alla e inte lika duktiga och rätt ålder som du..... Dagens samhälle? Ja det finns ca 2 miljoner som inte har el kan få kort pga ålder och andra skäl men kan åka buss. Och det är just dessa som faktiskt reser mest till skola och på fritiden samt de äldre! Snacka om okunskap el bara tomt innanför pannbenet!?


 • ????

  massa gnäll o tjat om att ta bilen, ni kommer betala på det sätt som de vill att ni betalar på och åka utan gnäll, när det väl gäller. JAG däremot kommer fortsätta åka själv i min bil o spruta avgaser i massor pga trasigt grenrör. och skulle de komma en dag då jag behöver hjälp med transport ringer ja en vänn eller tar taxi. det borde alla göra. lägg ner busstrafiken och låt alla ungdommar och andra låginkomsttagare röra på fläsket istället. så slipper vi trafikanter som betalar en förmögenhet i skatt massa bussar som är ivägen på våra vägar. så jag är på västrafiks sida o vill avskaffa kolektivtrafiken och låt alla få sitta varm i sin egen plåtburk och välja musik själva....


 • En tanke

  De gör det hela allt krångligare att åka kollektivt i det här samhället. Västtrafik är väl en av de bästa på att skrämma bort passagerare.

  Man kan undra om det ligger någon baktanke i detta. Busstrafik kostar kommun och stat pengar. Om folk kör bil så får man in skatt. Alltså en inkomst i stället för utgift.

  Personligen är jag rätt övertygad om att detta är skälet. Kanske har jag fel (men man börjar ju undra)


 • Jaha

  Om man inte har bankkort då?? Alla äldre med koder osv? Får man då inte åka med ex från Fristad till Borås för att fylla på månadskortet el kontokortet?? Kortterminalen har ju brister och om den inte fungerar?? Va det ska krånglas till.


 • Buss bara för tätorten?

  Västtrafik har haft ett par år på sig att fixa så att även vi som bor utanför tätorten ska kunna åka med SMS-biljetter, men det är tydligen alldeles för svårt. Nu försvinner möjligheten att betala kontant på bussen och så mycket som de nya kortläsarna krånglat så är det väl ingen som tror på att det blir möjligt att betala med bankkort heller. I Viskafors finns inget försäljningsombud där man kan fylla på sitt värdekort så jag antar att det är meningen att vi inte ska åka buss.


 • kontantstoppet

  För oss förare är detta en arbetsmiljöfråga
  Förstår att det kan bli jobbigt för många ...


 • Japp

  För min del är det lugnt. Jag betalar gärna med bankkort eller via sms. Har aldrig lösa pengar på mig ändå.
  Men förstår att många äldre och barn kan få det svårt då de ofta inte har bankkort eller mobiltelefon.


 • Till Hatar BL

  Ni busschaufförer tycker inte det är jobbigt att snacka i mobil medan ni kör. Klart att det blir jobbigt att hantera pengar om man skall tjata i mobilen samtidigt.

  Har åkt mycket buss och det är mer regel än undantag att chauffören snackar i mobil. (men det kanske man inte får tala om)


 • !

  Helt sjukt! Pratat med västtrafik och dom verkar ju inte själva veta så mkt. Ex om du bor i tätorten är det inga större problem med försäljningsställen för det finns många o överallt o kommer fler och så har man sms biljett. MEN det finns INGA alternativ för oss som bor utanför tätorten mer än bankkort el om ett tag via deras hemsida. Många äldre och barn som spontanreser då och då inte kommer åt. Barn som vill hänga på en annan kompis till badhuset efter skolan en dag får stanna hemma om man inte varit förutseende. Detta kommer man väl bli efter ett tag men att göra ett helt stopp utan andra kontantmöjligheter är riktigt puckat! Är du sjuk några dagar och inte har VISA el MASTERCARD kan du inte åka med för o ladda periodkortet. De flesta ungdomar och äldre har maestro och detta gäller tydligen inte på bussarna enl västtrafik. Många kan inte få annat än maestro och sen kostar andra kort pengar så e ju bara helkäppt att inte ha försäljning utanför tätort! Sen säger dom att västtrafik inte går ut o frågar om ställen att sälja på utan om det är intressenter som vill sälja deras produkter så får dom höra av sig???!!! Va e detta,man ger sig inte ens ut för o fixa att ALLA har en möjlighet att resa utan det ska krusas med västtrafik... Västtrafik borde sätta upp automater,ordna försäljningsställen på andra orter än tätort INNAN man inför ett stopp!!! Så jäkla ogenomtänkt!!! Alla betalar skatt för att det ska finnas kollektivtrafik o då får man väl se till att ALLA kan åka med!!!! Snacka om kommande dåliga arbetsmiljö för dessa stackars chaufförer som liiider så idag. Parentes, kolla statistik på antal rån mot busschaufförer kontra butiksrån så lär det väl va helt stopp med cash där oxå, så vi kommer väl svälta snart...


 • Mattias

  Precis, håller med dom andra som har kommenterat de du har skrivit, tänk på dom som är arbetslösa eller gamla, måste ner till stan och uträtta ärenden, alla har inte råd att fylla på ett kort med hundra kronor för att åka en resa, och då måste dom ju ner till stan först för de går ju inte att betala för ett betalkort på bussen.. :/ Fattar inte hur dom har tänkt där.. De är ju lättare att betala 25 kr och ne ro snabbt fixa de man ska o hem sen igen..


 • Toppenbra!

  Det här är otroligt bra. Att gå över från kontanter till kort tjänar naturligtvis bankerna och kortföretagen på. Att betala med kort hör till vardagen för väldigt många människor. Detta till trots finns det människor, till exempel barn och äldre, som inte har bankkort. Tycker synd om dem. Annars är det toppen!


 • satan

  faaaan! ni på västtrafik kan ju inte vara kloka! tänk alla som måste åka buss som kanske inte har bil lr ngt för alla skolungdomar folk på bussen kommer att minska fattar ni inte deet!


 • Läs artikeln!

  Bara massa gnäll! Men speciellt smarta kan ni ju inte vara, har ju tydligen missat första meningen i artikeln "Beslutet om att stoppa kontanthanteringen på bussarna har tagits av Arbetsmiljöverket"!!!!!


 • Men hallå?

  Men vad tusan gapar ni över? Kom detta som en överraskning för er??! Detta har ju varit på gång ett år snart! Hur kan ni ha missat detta?


 • Funkar Utmärkt!!!

  Det är bara skitsnack att allt blir krångligare..Bor i Västerås där vi fick kontantstopp i februari o visst, det tar lite längre tid me alla som ska betala med bankkort men det är ju så mycket mer värt för chaufförerna..Och vem har inte en mobiltelefon idag?? Finns ju smsbiljetter och det är ju otroligt smidigt..Kanske ni kommer ha som vi att man kan ha kontantbiljetter i plånboken som inte är tidsbegränsade, annars kanske det är nåt att tänka på att skaffa.. Alla ni som klagar, ni kommer vara dom första att vänja er..:)


 • Hallå!!!

  Varför är jag inte förvånad att det är så mycket negativa kommentarer så fort det handlar om västtrafik och BL. För det första så ville inte västtrafik införa kontantstopp och dom försökte till och med skjuta detta på framtiden. Men nu är det så att det är Arbetsmiljöverket som har tagit detta beslut redan i början på detta året, så västtrafik har haft väldigt gott om tid och förberedda detta. Arbetsmiljöverket beslutade om inte jag minns fel att kontantstoppet gäller ALLA västtrafiks FORDON i västragötaland. (Buss,båt & tåg) Till dig som gnällde om att det inte går att lösa en period via internet, kan jag bara säga att det kommer inom en snar framtid enligt västtrafik själva.

  Tack för mig


 • Kontanter vs kort

  Det var ett himla gnäll på att bo på landet och inte ha pengar på busskortet. Som om det vore enklare att få tag på kontanter då! Betalkort är en supersmidig lösning, i princip ALLA har betalkort idag, och saldot kan enkelt administreras fån internetbank eller telefonbank. Jag bor i stan men har en kilometers promenad till närmsta bankomat om jag till äventyrs behöver kontanter (vilket i princip bara är när jag åker buss). Bankkortsbetalning känns verkligen som något som borde funnits för länge sen.

  Ni (vuxna) som inte har betalkort kanske borde fundera på det, eller helt enkelt se till att hålla busskortet laddat. Bor man på landet borde det inte vara svårt att planera så att man aldrig åker hem utan att kunna ta sig tillbaka till stan.


 • Äntligen!

  Har verkligen saknat detta med att kunna betala med bankkort! Jag bär i princip aldrig runt på kontanter och av obegriplig anledning går det ju inte att resa med sms-biljetter på alla bussar (155 etc).

  Perfekt! De allra flesta har ju ett betalkort numera, och för barn får man väl hitta på en annan lösning. Gratis åkande åt alla upp till sexton, eller något. Eller så kan man låta barn upp till sexton betala med kontanter, det skulle ju ändå minska kontanthanteringen.Här stormar de planen – under vilda segerjublet

Borås [Uppdaterad i går 07:59]

Gladiatorkamp, hinderbana och inte minst – planstormningen. Se allt från Skolkampen i klippet!

 


huvudnyheter just nu

Veckans Hela livet-fråga

 

fråga

Hur ser din drömjul ut?

Visa resultat

Blogg

BT:s bildblogg

Kräftfiske på ett Skagerrak i uppror, kommunikation på Hans Flysjös sätt, bryggeriplaner för Simonsland. Här ser du BT:s bästa bilder!

Senaste nytt från Sjuhärad

Tv-guiden

Vad är på tv just nu?

Kalendern

Vad händer i Sjuhärad?

Kalendern är sjuhäradsbornas anslagstavla på bt.se. Här kan kan du läsa om eller lägga in aktuella arrangemang.
Obs! Kalendern är till för föreningar och icke-kommersiella arrangemang.

Mest läst på bt.se


Borås

Här utbryter vilda jublet

Gladiatorkamp, hinderbana och inte minst – planstormningen. Se allt från Skolkampen i klippet!

 

Tjänstgörande webbredaktör

Vet du någonting som vi borde skriva om? Tipsa mig direkt!

Erik Jullander
erik.jullander@bt.se
Telefon: 033-700 07 62


Kalendern

Vad händer i Sjuhärad?

Kalendern är sjuhäradsbornas anslagstavla på bt.se. Här kan kan du läsa om eller lägga in aktuella arrangemang.
Obs! Kalendern är till för föreningar och icke-kommersiella arrangemang.

Stefan Eklund, chefredaktör

Om den svenska bristen på statsmannaskap:

"Så nä, jag svarade min finlandssvenske kollega nekande. Jag ser inga statsmannatalanger i svensk politik för närvarande. Inga alls. Ingenstans."

Lena Kvist, kulturchef

Om årets Augustpris:

"Grattis till Augustpriset, Kristina Sandberg! Det är välförtjänt."

Lars Näslund, politisk redaktör

Om S och M:s samarbete i Ulricehamn:

"I Ulricehamn sker det politikerna i riksdagen och i Borås inte klarar av"

Jan Hansson, sportkrönikör

Om pengar i sportvärlden:

"I de stora fotbollscuperna badar klubbarna i (tv-)pengar. I andra sporter kan det kosta mycket att delta."

Nyheter

Webb-tv

På bt.se/webbtv hittar du inslag om nyheter, sport, nöje och mycket mer.

Blogg

Här är BT:s bloggare

En ledarredaktion, en elfsborgare, en basketjunkie, två joggare som utmanar varandra, en näringslivsredaktör, BT:s fotografer och en designguru...
Välkommen till BT:s värld av bloggare!

Nyheter

Gilla bt.se på Facebook

Du vet väl om att du kan följa stora delar av vårt nyhetsflöde från Sjuhärad, Sverige och världen direkt på Facebook? Gör som 5 900 andra och klicka på "Gilla"-knappen nedan!


Läsvärt

Föreningsguiden

Föreningsguiden är den nya tjänsten som ersätter Inför. Tjänsten är för föreningar i Mark och Kind, som gör det möjligt för föreningslivet att uppdatera och informera medlemmar och allmänheten om vad som händer.

Nyheter

Följ BT på Twitter