Annons
Nyheter

1 000-tals i Dalsjöfors utan vatten på grund av läcka

Under torsdagen har flera boende i Dalsjöfors hört av sig till BT om att man saknar vatten. Vattenstoppet drabbade under tidig morgon större delen av orten.
Dalsjöfors • Publicerad 18 januari 2018

Merparten av de boende i Dalsjöfors hade under morgonen inget vatten. Läckan har identifierats och enligt Jonas Holmberg, kommunikationchef på Borås energi och miljö, hade de flesta fått tillbaka vattnet strax efter åttatiden.

– Det är åtta hushåll som kommer att vara utan vatten under dagen, säger Jonas Holmberg.

Annons

När vattnet kommer tillbaka kan det vara missfärgat och Borås energi och miljö rekommenderar de boende att spola tills vattnet återfått sitt vanliga utseende.

Så sent som i går blev boende i Brämhult utan vatten efter att en ledning grävts av och när vattnet väl kom tillbaka var det otjänligt. I Dalsjöfors är det dock inget grävarbete som orsakat läckan.

– Det finns ingen speciellt anledning på samma sätt i det här fallet, utan det är sådant som händer, säger Jonas Holmberg.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Sandra Molliver
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons