Annons
Nyheter

blblba

sbeädnpme
Sverige • Publicerad 5 februari 2019
STOCKHOLM  20091223 TT-TEXT
Med spetsiga ispiggar och dubbar under skorna kommer man längst och säkrast med alla ben i behåll i dessa tider.
Vintervädret har gjort halkskydd till storsäljare.
Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX / Kod 10090
STOCKHOLM 20091223 TT-TEXT Med spetsiga ispiggar och dubbar under skorna kommer man längst och säkrast med alla ben i behåll i dessa tider. Vintervädret har gjort halkskydd till storsäljare. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX / Kod 10090Foto: Claudio Bresciani / TT

När kylan håller i sig och halkan på vägarna tilltar märks en tydlig ökning i efterfrågan på broddar. Det säger Staffan Sundquist, specialistapotekare på Apoteket i Jönköping. I år har Apoteket sålt tre gånger så mycket broddar och halkskydd i Sverige som under motsvarande period 2018.

– Försäljningen av broddar och halkskydd påverkas enormt mycket av vädret, säger han.

Annons

Och oavsett vad dina fördomar säger dig är det inte enbart pensionärer som utrustar sina skor med halkskydd. Enligt Magnus Frisk på Apotekets kommunikationsavdelning används det även flitigt av yngre generationer.

– Det passar väldigt bra till den aktiva livsstil som många människor har i dag. Oavsett väderlek vill man kunna röra sig fritt och då kan halkskydd vara behjälpligt, säger han.

Staffan Sundquist, som träffar på mängder av kunder varje dag i Jönköping, känner dock igen bilden av broddar som något som yngre gärna håller sig på avstånd ifrån.

– "Nej, så gammal är jag inte", kan man få till svar om man föreslår halkskydd. Visst kan det finnas en sådan attityd.

Marc Skogelin

Marc Skogelin/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons