Annons
Nyheter

Biljett Nu:s vd misstänkt för bedrägeri

Många Bruce Springsteen-fans som köpt biljetter genom företaget Biljett Nu till helgens två konserter på Ullevi blev utan biljetter. Nu sitter företagets vd anhållen skäligen misstänkt för bedrägeri.
Nyheter • Publicerad 28 juli 2012

– Han misstänks haft uppsåt att sälja biljetter men inte leverera till kunderna, säger Peter Adlersson, presstalesman för polisen i Västra Götaland.

Vd:n för företaget Biljett Nu befann sig utanför Ullevi när han precis innan fredagens Bruce Springsteen-konsert togs in till förhör av polisen. Då hade mannen en större summa pengar på sig.

Annons

– Jag kan inte bekräfta summan, men det är en hel del pengar i alla fall, säger Adlersson.

Efter ett första förhör anhölls han skäligen misstänkt för bedrägeri. Hur många polisanmälningar det finns mot mannen är oklart.

– Det är svårt att säga. De är spridda över hela landet, säger Adlersson.

Robert Jakobsson, företagets verksamhetschef, känner inte till detaljerna kring gripandet.

– Det bara han som person som är kopplad till det här, vad vi förstår. Vi har ingen aning vad som hänt. Jag kan varken bekräfta eller dementera vad som hänt, säger Robert Jakobsson till TT.

Kan polisanmäla

Hur många som berörs kan inte företaget uppge, men pengar tillbaka utlovas.

En av de drabbade är Anders Galin, 37, från Sundsvall. Efter över 30 mils körning fick han besked från företaget att de inte kunde leverera sällskapets fyra biljetter fredagens konsert. Sammanlagt kostade de 5 000 kronor.

– Man blev ganska tom då, säger Anders Galin till TT.

Eftersom de hade biljetter även till lördagens konsert valde de att fortsätta köra de återstående 50 milen mot Göteborg. Genom ett eftersläpp kunde Sundsvallsborna gå på fredagens spelning ändå.

Annons

Nu övervägs en polisanmälan.

– Ju fler som markerar mot företaget, desto bättre är det säkert, säger Anders Galin.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons