Nyheter

Bilbrand i Borås

Borås Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Vid 23.23 på tisdagen kom ett larm om en brinnande personbil på Norrby tvärgata i Borås.

– Det är en bil som har brunnit där, som vi har släckt ner nu, säger Niklas Ignell, inre befäl på Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

– Anmälaren har sett att de har stått några personer runt en bil och sen har de sprungit från platsen, säger Andreas Jensen, stationsbefäl på Boråspolisen.

Den som ringde in larmet har även hört en hög knall och sett ett ljussken. Polisen skriver en anmälan om skadegörelse genom brand.

Det finns ingen gripen eller misstänkt och det har i övrigt varit lugnt på platsen och i Norrby under natten.

Bara minuter före larmet i Borås kom ett larm om en annan bilbrand, i Mölndal utanför Göteborg.

– Det är samma tillvägagångssätt som de tidigare bränderna, man har slängt något på bilarna och så har de börjat brinna, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisregion Väst till TT.

Det är dock oklart om bränderna har något samband med massbränningen av bilar under måndagskvällen i Trollhättan och Göteborg.

– Det är bara en bil på varje ställe och känns mer random, men det är svårt att säga om det rör sig om samma gäng. Det är tyvärr inte helt ovanligt med bilbränder, säger Johan Ljung.

I Göteborg sattes två bilar i brand under loppet av en halvtimme i Västra Frölunda natten till onsdagen – ett dygn efter massbränningen i samma område.

Enligt uppgift till TT har vittnen sett två ynglingar tända eld på en bil och sedan springa från platsen.

Bränderna i Västra Frölunda var även denna gång bara ett stenkast från bostadshus.

– Bilarna ligger precis intill stora hyreskomplex och det förelåg stor spridningsrisk, särskilt till andra bilar, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisregion Väst.