Annons
Nyheter

12 bilar brann i p-hus – 14 till skadade

12 bilar har brunnit i ett parkeringshus i ett bostadsområde i Askim i sydvästra Göteborg. Ytterligare 14 skadades, enligt polisen.
Brott (TT) • Publicerad 18 september 2019
26 bilar skadades vid en brand i Askim i natt. Arkivbild.
26 bilar skadades vid en brand i Askim i natt. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen larmades till platsen vid 23.15 på tisdagskvällen.

– Bilarna stod i ett garage på två plan och har totalt brunnit ut. Även taket till parkeringshuset har brunnit bort, säger Andreas Odén, vakthavande befäl vid polisen, till TT.

Annons

Polisen har tre enheter på plats och en förundersökning om mordbrand har inletts.

– Vi letar vittnen just nu för att se vilka åtgärder som ska vidtas längre fram. Vi utgår från att den är anlagd men har inga misstänkta i nuläget, säger Andreas Odén.

Branden var vid 00.30-tiden under kontroll och utan ytterligare risk för spridning. Polisen har spärrat av platsen för en teknisk undersökning.

Ingen person är gripen på onsdagsmorgonen. Ingen rapporteras heller ha skadats.

Vid 01-tiden skadades även två bilar i en brand i Västra Frölunda. Där gör polisen en anmälan om skadegörelse genom brand, men ingen är gripen.

TT
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons