Annons
Nyheter

Bil började brinna – utreds som mordförsök

En bil började brinna under färd i Frölunda i Göteborg på tisdagskvällen.
Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök.
Olyckor (TT) • Publicerad 19 mars 2019 • Uppdaterad 20 mars 2019
Bombskyddets robot undersöker bilen som började brinna i Frölunda i Göteborg på tisdagskvällen.
Bombskyddets robot undersöker bilen som började brinna i Frölunda i Göteborg på tisdagskvällen.Foto: Thomas Johansson/TT

– Undersökningen pågår fortfarande, bombskyddet är kvar och avspärrningarna är oförändrade. Vi har också gått ut och uppmanat närboende att hålla sig inomhus under undersökningen, säger polisens presstalesperson Jenny Widén vid 22.30-tiden.

Hon vill inte närmare gå in på vad som föranlett brottsrubriceringen försök till mord.

Annons

– Det är omständigheter kring den här explosionen som lett oss till den bedömningen, säger hon.

Larmet kom in till polisen strax efter klockan halvsju på kvällen. Enligt Widén kom det från personer som hade hört en hög smäll i närheten av Marconihallen och räddningstjänsten konstaterade att en bil hade brunnit.

– Det har hänt något under färden, säger hon.

Räddningstjänst och polis kallades till branden, vars orsak ännu är oklar. Därefter kallades även nationella bombskyddet in.

– Det har gjorts en bedömning att vi vill att de ska titta på bilen och få ett utlåtande om vad det kan vara, säger Jenny Widén.

Enligt polisen finns det inga uppgifter om personskador, och det är oklart hur många som färdades i bilen. Ingen har gripits i samband med händelsen. Bilen kommer att tas i beslag för att undersökas av polisens tekniker när bombskyddets undersökning är klar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons