Nyheter

Man till sjukhus med helikopter efter olycka

Fotskäl Artikeln publicerades
Räddningstjänsten fick välta tillbaka bilen och klippa upp taket för att få ut föraren.
Foto: JOAKIM ERIKSSON
Räddningstjänsten fick välta tillbaka bilen och klippa upp taket för att få ut föraren.

En man i 20-årsåldern har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter en singelolycka i Fotskäl under natten.

Olyckan inträffade på väg 1602 i Fotskäl, i korsningen vid kyrkan, vid klockan 00.33.

Bilen körde av oklar anledning av vägen och hamnade på sidan. Föraren, som var ensam i bilen, kunde inte ta sig ur fordonet själv.

– Vi jobbar för fullt med att försöka få ut honom. Två ambulanser är på plats och en helikopter är på väg, sade Mikael Rohmée, stabschef vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund, strax efter olyckan.

Vid 01.30 meddelade Rohmée att räddningstjänsten har vält tillbaka bilen till stående läge med hjälp av så kallade kilkuddar, och de har även fått klippa upp taket för att ta ut mannen på ett säkert sätt.

– Han är nu förd till Sahlgrenska sjukhuset med helikopter. Skadeläget kan jag inte svara på, det ska ha varit knepigt att bedöma på platsen, säger Mikael Rohmée.

Enligt Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen region Väst, var rapporterna från platsen att mannen pendlade mellan att vara vid medvetande och medvetslös, och att han ska ha ådragit sig flera frakturer.

– Men han verkar inte vara så svårt skadad som vi misstänkte från början. Det ska inte vara livshotande i alla fall, så det känns ju bra, säger hon.