Nyheter

Saknad flicka i Göteborg återfunnen

Säve Artikeln publicerades
Helikoptrar används i sökandet. Arkivbild.
Foto: Jörgen Ragnarson/TT
Helikoptrar används i sökandet. Arkivbild.

En sex månader gammal flicka försvann på tisdagen utanför en förskola på Hisingen i Göteborg. Drygt två timmar senare uppgav polisen dock att hon återfunnits, rapporterar SVT Väst.

Flickan försvann vid 14-tiden, sedan mamman lämnat henne i en barnvagn utanför förskolan för att gå in och hämta ett äldre syskon. När mamman återvände var både barnvagnen och barnet borta.

– Kvinnan var inne i fem–tio minuter, när hon kommer ut är vagnen och barnet borta helt enkelt, sade Peter Adlersson, som är presstalesperson vid polisen, till TT.

– Någon har väl aktivt tagit vagnen, vi har ingen annan förklaring just nu i alla fall.

Flickan låg vid försvinnandet i en svart barnvagn och bar en rosa overall samt en grå stickad mössa. En stor sökinsats drogs i gång men vid 16.20 rapporterare SVT att flickan hittats av en väktare.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.