Annons
Nyheter

Barn i elolycka i tågtunnel i Oslo – en död

Ett barn har omkommit och två har livshotande skador efter att ha kommit i kontakt med något strömförande i en tågtunnel i centrala Oslo, rapporterar norska medier.
De tre är i tidiga tonårsåldern, rapporterar NRK.
Norge (TT-NTB) • Publicerad 24 februari 2019 • Uppdaterad 25 februari 2019
Ett barn har omkommit i en elolycka i en tågtunnel i centrala Oslo.
Ett barn har omkommit i en elolycka i en tågtunnel i centrala Oslo.Foto: Geir Rognlien Elgvin/NTB Scanpix/TT

Polisen larmades till tunneln, som ligger i hamnområdet i Oslo, vid halv fem-tiden på söndagseftermiddagen. De tre ungdomarna ska av okänd anledning ha befunnit sig vid ett sidospår i tunneln som tåg använder för att vända.

– De har alla blivit exponerade för ström. De har kommit i kontakt med en strömförande källa inne i tunneln, säger Vidar Pedersen vid Oslopolisen till NRK.

Annons

En presstalesperson vid det norska järnvägsbolaget Bane Nor säger att platsen i fråga är en högspänningsanläggning med spänningar på 15 000 volt.

– Omkring klockan 3.30 var tillståndet fortsatt kritiskt och livshotande, säger Kristine Jakobsen vid Oslopolisen om de två som inledningsvis uppgavs ha livshotande skador.

– Alla anhöriga är underrättade och även berörda skolor. Vi ska dra i gång en utredning för att ta reda på vad som hänt, säger Jakobsen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons