Annons
Nyheter

Återhämtning på bostadsmarknaden

Återhämtningen fortsätter. De senaste månaderna har priserna på bostadsrätter stigit. Men det fortsatt höga utbudet av lägenheter till salu kan bromsa en fortsatt uppgång.
Sverige • Publicerad 4 oktober 2018
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Den senaste månaden steg priserna på bostadsrätter med två procent i riket. På tre månaders sikt handlar det om plus tre procent, visar nya siffror.

– Bostadsrätter har gått upp på bred front, säger Hans Flink, affärsutvecklingschef på Svensk Mäklarstatistik.

Annons

Undantaget är centrala Göteborg där priserna låg stilla.

Därmed har stora delar av det tidigare prisfallet återhämtats. Tidigare i år låg nedgången på årsbasis som mest på nio procent. Nu handlar det om ett prisfall på fem procent jämfört med september i fjol. I Stockholmsområdet, där prisfallet det gångna året varit störst, ligger priserna i dag sex procent lägre.

Det som talar emot att trenden fortsätter är det stora antalet bostäder till salu.

– Det som bromsar fortfarande är ett stort utbud, säger Hans Flink.

Villorna visar en något annan utveckling. Rent generellt är villamarknaden prismässigt trögare, både upp och ner. Den senaste månaden föll priserna något och på ett år är också prisskillnaderna mindre, med undantag för Stockholmsområdet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons