Nyheter

Artistkollegorna i chock efter Millers död

USA Artikeln publicerades
Foto: Dave Martin

Den amerikanske rapparen Mac Miller hittades död i sitt hem vid 21-tiden på fredagen svensk tid.

Han blev bara 26 år och sörjs nu av sina chockade vänner och kollegor.

Rapparen som släppte sitt femte album, "Swimming", så sent som den 3 augusti ska enligt poliskällor till TMZ ha hittats i sitt hem i San Fernando Valley i Kalifornien i USA.

Bara timmar efter att stjärnan hittades död gick hans familj ut med en bekräftelse:

– Malcolm McCormick, känd och avgudad av sina fans som Mac Miller, har tragiskt gått bort vid 26 års ålder. Han var ett starkt ljus i denna värld för sin familj, vänner och fans. Tack för era böner. Var god respektera vårt privatliv. Det finns inga ytterligare detaljer om orsaken till hans död vid denna tidpunkt, meddelade familjen i ett officiellt uttalande till CNN via Mac Millers manager.

Många kollegor och vänner uttrycker nu sin sorg på sociala medier.

"Jag ber för Macs familj och för att han får vila i frid", skriver artistkollegan Wiz Khalifa på Twitter.

Sångaren Charlie Puth skriver på Twitter att han är glad att han fick lära känna Mac Miller:

"Jag kan inte fortsätta förlora vänner så här... Jag önskar att jag hade tillbringat mer tid med dig de senaste veckorna. Jag är så ledsen, vila i frid. Du skrev soundtracket till mina år i college och jag är så glad att jag fick lära känna dig."

"Du var en så otroligt fantastisk person. Du förändrade så många liv. Hade så mycket kärlek i ditt hjärta. Du inspirerade mig genom high school och jag skulle inte vara här i dag om det inte vore för dig. Aldrig har det funnits en snällare eller ärligare eller vackrare person", skriver Post Malone.

Även Chance the Rapper sörjer Miller och berättar hur stor inverkan han har haft på hans egen karriär:

"Jag vet inte vad jag ska säga, Mac Miller tog med mig på min andra turné någonsin. Men förutom att hjälpa mig att starta min karriär var han en av de snällaste killarna jag någonsin har känt. Fantastisk man. Jag älskade verkligen honom. Jag är totalt förkrossad".

Jaden Smith, Solange, Diplo, Shawn Mendes, Ed Sheeran och Missy Elliot finns även bland stjärnorna som hedrar Miller på Sociala medier.

Mac Miller hade en relation med sångerskan Ariana Grande under två år som avslutades i maj i år, delvis på grund av Mac Millers drogproblem, enligt flera intervjuer med Grande.

Omedelbart efter nyheten om Mac Millers död fick sångerskan motta hot och beskyllningar på sociala medier, något som fick Grande att stänga av kommentarsfunktionen på Instagram under natten till lördagen, uppger People.

Mac Miller blev 26 år och dödsorsaken tros vara en överdos.