Annons
Nyheter

App ska hjälpa EU-medborgare stanna

Den brittiska regeringen har lanserat en app som ska hjälpa EU-medborgare att ansöka om att få stanna i landet efter utträdet ur EU.
Storbritannien • Publicerad 21 januari 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Virginia Mayo, TT/AP

Appen är än så länge i en testfas och finns bara till Androidtelefoner, men samtal förs med Apple om att även släppa den till Iphone. Den 30 mars ska en färdig version ha släppts.

Tjänsten ska vara i bruk till sent under nästa år eller 2021 med målet att göra det smidigt för de omkring 3,5 miljoner som beräknas vara tvungna att ansöka om status som bosatta i landet efter brexit.

Annons

Frågan om de EU-medborgare som bor i landet är en av de viktigaste för Storbritannien att få rätt vid brexit, enligt tankesmedjan Future.

– Om man får till det så sänder Storbritannien ett starkt budskap om att EU-medborgare är välkomna och att regeringen har kontroll. Misslyckas man är konsekvenserna förskräckliga, säger Jill Rutter vid tankesmedjan.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons