Annons
Nyheter

Äldre svenska greps med heroin i bagaget

En svensk kvinna har frihetsberövats i Sydafrika sedan tullpersonal hittat heroin i hennes bagage, rapporterar Expressen.
Brott (TT) • Publicerad 29 juli 2019
En svensk kvinna anklagas för narkotikainnehav och smuggling och har frihetsberövats i Sydafrika. Arkivbild.
En svensk kvinna anklagas för narkotikainnehav och smuggling och har frihetsberövats i Sydafrika. Arkivbild.Foto: Arnulfo Franco/AP/TT

Kvinnan är i 70-årsåldern och det svenska utrikesdepartementet bekräftar uppgifterna för TT.

– UD känner till att en svensk medborgare i 70-årsåldern har frihetsberövats i Sydafrika. Personen lämnas konsulärt stöd av ambassaden i Pretoria, säger Anton Dahlquist, presskommunikatör vid UD:s presstjänst, till TT och fortsätter:

Annons

– Enligt uppgift från sydafrikanska myndigheter är personen misstänkt för narkotikabrott.

TT: Har ni haft kontakt med personen?

– Jag kan inte gå in mer specifikt på hur kontakten har sett ut. Den här personen lämnas konsulärt stöd.

Kvinnan ska enligt den sydafrikanska nyhetssajten News 24 vara rullstolsburen och var på väg till ett centralamerikanskt land när tullpersonal valde att gå igenom hennes handbagage. Där hittades en "pudrig substans" som visade sig vara heroin till ett värde av 350 000 svenska kronor.

Kvinnan anklagas nu för narkotikainnehav och försök till smuggling. Rättegången mot henne ska hållas i september i Pretoria i Sydafrika.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons