Nyheter

Äldre man bestulen på flera tusen

Dalsjöfors Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

En man i 90-årsåldern ska ha blivit bestulen på sin plånbok i sin bostad i Dalsjöfors på söndagskvällen.

Dörren till mannens bostad ska ha varit öppen.

– Han såg att en man gick ut från lägenheten och då hade han blivit av med plånboken med 4 000 kronor ungefär, säger Jörgen Lindén, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Sedan ska någon även ha ringt upp målsäganden, påstått sig vara polis och velat ha hans betalkortskod.

– Så skulle vi aldrig någonsin göra, säger stationsbefäl Sandra Fischer på måndagsmorgonen.

– De har ringt och sagt att ”Polisen” behöver koden för att kunna hjälpa till att spärra det. Så skulle vi aldrig, aldrig göra. Det är viktigt att få ut det.

Enligt Fischer ska mer pengar ska ha försvunnit för mannen sedan han lämnat ut koden. Hon menar att fler brottsrubriceringar kan tillkomma men i nuläget är brottsmisstanken grov stöld.

Hans Andrén, spaningschef vid Boråspolisen:

– Gärningsmannen visste troligen vem offret var. De är väldigt duktiga på att fiska upp tänkbara offer.

Polisen fick kännedom om händelsen vid 23-tiden. Den ska ha inträffat vid 20.30-tiden. På måndagsförmiddagen var ännu ingen gripen.

– Vi håller på med det och får se hur långt vi kommer, säger Andrén.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.